Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область повинна зробити стратегічний запас продовольчих товарів

23 березня 2022 - 18:30

Сьогодні голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух провів нараду за участі представників торговельних мереж, які працюють на території Запорізької області.

Як зазначив очільник військової адміністрації, за місяць ведення війни деякі представники бізнесу призупинили свою роботу, бойові дії порушили звичну логістику доставки товарів. Це спричинило труднощі навіть на територіях, де не проводяться активні бойові дії.

“Всі ми прекрасно розуміємо, якщо припинити підвіз товарів, особливо продуктів харчування, то ми і без війни опинимось на межі гуманітарної кризи. Тому треба проаналізувати та відпрацювати ті проблемні питання, які постали перед нами за місяць бойових дій,” - зазначив Олександр Старух.

Представники торговельних мереж відзначили, що встановлення комендантського часу цими вихідними значною мірою спричинило ажіотаж у магазинах, тепер товари лежать вдома у містян. У цьому обласна влада побачила для себе новий фронт роботи з панічними настроями громадян.

Обласний центр продовжує робити стратегічні запаси на випадок облоги, аби містяни не залишились без підтримки та не виникла гуманітарна криза за трагічним прикладом м. Маріуполь. Вантажі з соціальними позиціями надходять стабільно та розвантажуються у визначені складські точки.

Як зазначив керівник Держспоживслужби у Запорізькій області Владислав Катченко, установа не проводить перевірки,  але стабільно здійснює моніторинг цін.

Окрім того,  представники торговельних мереж звернулися до військової адміністрації з проханням посприяти у налагодженні конструктивних відносин з постачальниками у воєнний період, бо є випадки підвищення цін або вимоги щодо проведення передоплати. 

Як зазначив голова ЗОВА Олександр Старух, ціни на підконтрольній території в Запорізькій області мають бути на рівні 23 лютого, максимум з додаванням вартості логістичного навантаження через воєнні дії. Влада докладатиме  максимум зусиль, аби у воєнний час підприємці не збагачувалися за рахунок війни. Влада на місцях має зупиняти необгрунтований ріст цін на соціально значущі товари.

Окрім того за участі представників міської влади обговорили питання продовження роботи громадського транспорту аби торгівельні точки могли збільшити свій робочий день,  а працівники безперешкодно мали змогу дістатися додому. Це питання наразі додатково опрацьовується.


 

Департамент культури та інформаційної політики

Читайте також

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024