Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

9 серпня 2024 - 10:00

75 квадратних метрів для дитячих розваг. Завдяки гранту на базі одного з шелтерів в Запоріжжі  відкрили сучасний дитячий майданчик.

– Шелтер «Патріот» входить до переліку місць компактного проживання ВПО в Запорізькій області. Тут проживають вимушені переселенці, проводяться заходи та тренінги для дітей та дорослих, здійснюється передача гуманітарної допомоги. Ми вдячні представникам обласної та місцевої влади за всебічну підтримку наших проєктів, – розповіла голова правління ГО «ВО «Патріот» Ганна Майборода.

Завдяки гранту від Угорської екуменічної служби допомоги на подвір’ї шелтера облаштували дитячий майданчик, а на кухні – встановили нову витяжку та придбали стабілізатор напруги. До доброї справи доєдналися й інші партнери.

– Ми з радістю допомогли в облаштуванні нової ігрової зони. Тепер у малечі є місце, де вони безпечно й корисно проводитимуть час. Продовжуємо працювати разом та підтримуватимемо українців в майбутньому, – запевнила Наталія Ковальова, представниця Асоціації японсько-української дружби «Краяни».

Частину витрат волонтери покрили самостійно. На сьогодні в шелтері разом з батьками проживають 11 дітей. Вони з радістю почали випробовувати гойдалки, пісочниці та каруселі. Але цей майданчик відкритий не тільки для мешканців шелтеру. Сьогодні до нього завітали й хлопці та дівчата, які проходять тут різноманітні тренінги. Також без обмежень погратися можуть і діти з навколишніх будинків.

– Завдяки підтримці спонсорів ми змогли облаштувати цей дитячий простір та закрити інші нагальні потреби тимчасового прихистку для ВПО. Докладаємо максимальних зусиль для створення комфортних умов життя для переселенців, – розповіла керівник шелтеру  Інна Лук’янова. 

За словами начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької ОДА Артура Бойко, даний майданчик – один з найкращих в області.

– Завдяки міжнародній підтримці було створено місце, де діти можуть гратися, займатися спортом і спілкуватися з друзями. Такі простори служать важливою опорою для родин у складні періоди, допомагають задовольнити їхні основні потреби та полегшують інтеграцію переселенців у новому оточенні, – вважає Артур Бойко.

Посадовець разом з благодійниками обговорив майбутні проєкти, які можливо впровадити в Запорізькій області. Йшлося і про розширення сфери діяльності шелтеру. Це дозволить надавати додаткові послуги постраждалим від війни. 

Читайте також

Повністю готові: Запорізька гімназія № 63 вже складає розклад для очного навчання дітей

Уряд розширив умови надання грантів для розвитку виноградарства та садівництва

«Політика героїв»: Запорізька область переймає досвід роботи з ветеранами в Кривому Розі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель