Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька дитяча лікарня забезпечена усім необхідним для лікування

22 березня 2022 - 15:10

Сьогодні за сприяння Запорізької обласної військової адміністрації місцеві і іноземні журналісти відвідали Запорізьку обласну дитячу клінічну лікарню. Зараз у цьому медичному закладі знаходяться 8 дітей, які отримали важкі поранення в ході воєнних дій на території України. Діти почали поступати сюди ще 13 березня. Першою була дівчинка, яку прооперували в Оріхові та потім доставили сюди. Тут вона проходить лікування в плановому порядку. 

Директор закладу Юрій Борзенко зазначив, що у його роботі зараз дуже допомагають лікарі військового шпиталю, адже  досвіду лікування військових травм у дитячих лікарів поки що не було. Усім дітям, яких доставляють у лікарню, надається необхідна медична допомога. Також директор лікарні звернув увагу на важкий психологічний стан дітей. Дехто з них на власні очі бачив смерть рідних людей.

  • Рук у нас вистачає, ми встигаємо все робити: і оперувати, і перев’язувати, і надавати іншу медичну допомогу, вентилювати легені. Нам ніхто не відмовляє у консультуванні та допомозі. Військовий шпиталь та наш медичний університет, спеціалісти з цих закладів до нас приїжджають і допомагають. На даний час лікарня повністю забезпечена медикаментами і апаратною підтримкою. Єдине, чого нам не вистачає на майбутнє - це вакуумних екстракторів, тому що до нас можливо будуть поступати діти з важкими пораненнями, з інфікованими ранами. Всім іншим діти забезпечені. Але якщо далі буде продовжуватися ця ситуація, то ми плануємо збільшувати запаси. Щоб не було такого, що наші маленькі пацієнти чогось потребують, а ми не можемо цього надати.

Наразі один поранений хлопчик вже виписаний. 9-10 березня були троє дітей з легкими пораненнями та подряпинами, які лікувалися амбулаторно і не госпіталізувалися. На сьогодні в лікарні перебуває  4 важкі дитини, які знаходяться у відділенні реанімації, ще четверо дітей знаходяться у відділенні хірургії, тобто вони вже не потребують такої інтенсивної терапії. 

Психологічний стан співробітників лікарні стабільний та робочий. Вони готові і надалі приймати у себе дітей та надавати їм увесь комплекс необхідних медичних послуг.



Департамент культури та інформаційної політики 

Читайте також

Дозвілля для дітей: в одному із запорізьких шелтерів для ВПО відкрили дитячий майданчик

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 09.08.2024

Впродовж доби окупанти 405 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 897-го дня війни

Змішане навчання в умовах війни: Новоолександрівська громада готується до нового навчального року

«Спільно з місцевим самоврядуванням працюватимемо над вирішенням соціальних проблем сільських жителів», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Гаряча лінія Запорізької ОДА: громадяни отримали відповіді на свої питання

«Ситуація з енергозабезпечення Запорізької області залишається стабільною»: про енергетичну ситуацію в регіоні

Зестафонська, 8: відновлення зруйнованого будинку в Запоріжжі триває

Чергове засідання групи «Прозорість і підзвітність»: виявлено 3 ймовірні порушення під час моніторингу публічних закупівель

Як отримати грант до мільйона гривень на розвиток бізнесу: на Дія.Освіта вийшов освітній серіал для ветеранів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.08.2024