Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державні закупівлі стають конкурентнішими

24 червня 2009 - 10:47

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів засідання міжвідомчої робочої групи з перевірки додержання законодавства у сфері державних закупівель за участю представників обласних відділень Державної податкової  адміністрації,  управління Служби безпеки, Контрольно-ревізійного управління та Антимонопольного  комітету.

На засіданні було проаналізовано стан закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти за підсумками І кварталу 2009 року.

Відзначено, що у порівнянні з відповідним періодом минулого року значно зменшилася питома вага процедури закупівлі в одного учасника у загальній кількості проведених процедур. У І кварталі 2009 року цей показник склав 0,94 %, а у відповідному періоді 2008 року – 38 %. Загальна сума коштів, заявлених у січні-березні 2009 року за процедурою  закупівлі в одного учасника майже у 8 разів менша, ніж торік, що свідчить про збільшення кількості закупівель за конкурентними процедурами.

Згідно аналізу контрольних заходів, проведених Контрольно-ревізійним управлінням в Запорізькій області у сфері державних закупівель протягом січня-травня 2009 року, з’ясовано, що основним порушенням у сфері державних закупівель залишається здійснення закупівлі без застосування тендерних процедур, або подрібнення вартості предмету закупівлі з метою уникнення процедури торгів.

Це порушення зазвичай притаманне суб’єктам господарювання державного сектору економіки, проте протягом звітного періоду такі порушення допускалися й бюджетними установами.

Крім того, за інформацією КРУ, відтепер органи державної контрольно-ревізійної служби будуть проводити попередній контроль та виявляти ризикові операції при підготовці та проведенні тендерів. Таким чином ревізори будуть шукати порушення не після проведення тендеру та підписання відповідного договору, як було раніше, а виявляти їх ще до моменту укладання договору та перерахування коштів.

З метою попередження порушень законодавства міжвідомчою робочою групою  прийнято рішення доручити Контрольно-ревізійному управлінню в Запорізькій області встановити контроль за своєчасним притягненням до дисциплінарної відповідальності осіб, винних у здійсненні порушень законодавства під час проведення процедур закупівель за державні кошти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни