Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Менше думати про кризу, більше - про перспективи співпраці

26 травня 2009 - 14:10

Таке побажання висловив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух учасникам засідання міждержавних ділових рад за участю бізнесменів та представників Торгово-промислових палат України, Білорусії і Молдови, яке проходить у Запоріжжі.

- Наші країни єднає не лише спільне минуле, а й культурна ідентичність, мовна близькість. І ми маємо шукати нові сфери співробітництва на рівні регіонів, що дозволять нам разом бути більш ефективними і конкурентоспроможними. Тож говоритимемо менше про кризу, більше про перспективу, - звернувся голова обласної виконавчої влади до учасників зібрання.

Олександр Старух закликав представників ділових кіл трьох країн сприймати сьогоднішню економічну кризу не лише як труднощі, а й як нові можливості, які слід якомога повніше використати.

- Проблеми є у всіх, - зауважив посадовець, - але ми маємо віднайти ті точки дотику, які сприятимуть збереженню та відновленню існуючого потенціалу і виходу із цих труднощів сильнішими.

Ділові кола трьох країн цікавить досвід сусідів щодо мінімізації наслідків економічної кризи та розвитку реального сектору економіки, інвестиційні пропозиції, нові спільні проекти, розширення ринків збуту.

В рамках ділових рад працюватиме корпораційна біржа, в перемовинах якої задіяні понад 60 дійсних і потенційних членів Запорізької торгово-промислової палати. До складу зарубіжної делегації увійшли представники 22 підприємств Білорусі та Молдови із різних галузей: машинобудування, харчова промисловість, сільське господарство, транспорт, виробництво папери, інжинірингові послуги.

Український бізнес представлений 51 запорізьким підприємством, компаніями з Києва, Донецька, Херсону.

У офіційному відкритті заходу крім керівника виконавчої влади області також взяли участь голова обласної ради Олександр Нефьодов та заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін.

Довідково:

Ділова рада – це дорадчий орган, що був створений у 2002-2003 рр. Сфера діяльності Рад: допомога підприємцям у пошуку партнерів, реалізації контрактів, відкритті представництв; вирішення митних проблем.

Міждержавна ділова рада – новий формат сприяння міжнародним економічним відносинам, що застосовують торгово-промислові палати.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни