Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Літній відпочинок на воді повинен бути безпечним

22 травня 2009 - 10:36

Про підготовку місць масового відпочинку населення на водних об'єктах та аварійно-рятувальних служб до роботи у літній купальний період 2009 року, а також про попередження пожеж в лісних зелених масивах йшла мова на селекторній нараді з керівниками територій, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Бережний.

На берегах Дніпра та Азовського моря налічується 518 місць масового відпочинку, у тому числі 273 пляжі. Минулого року на воді загинуло 68 осіб, з них 12 дітей. Серед причин не можна виключати і недостатню роботу місцевих органів влади щодо запобігання цьому явищу і роз'яснення громадянам правил поводження на водних об'єктах.

Олександр Бережний нагадав керівникам районів той факт, що під час перевірок минулого року були виявлені суттєві недоліки. Більшість баз відпочинку не мали паспортів та рятувальних постів. Наочним прикладом є Якимівський район: усього місць масового відпочинку та пляжів – 240, з них обстежено дно на 182, організовано рятувальних постів – 38, видано паспортів на 120 пляжів, щорічну перепідготовку пройшли всього 90 матросів-рятувальників.

Тому обласна виконавча влада цього року забороняє відкривати оздоровчі заклади та пляжі загального користування без обстеження й очистки акваторій пляжів, без наявності розгорнутого відомчого сезонного рятувального поста, укомплектованого підготовленими матросами-рятувальниками й оснащеного необхідним рятувальним майном.

- Керівники усіх ланок повинні зрозуміти: якщо на їх території люди купаються, то треба забезпечити їхню безпеку, а не відхрещуватись. Мовляв, немає документів, що пляж офіційний, а отже не існує і проблем. Треба зробити все можливе, щоб кожен пляж був під наглядом, - наголосив О. Бережний.

Під наглядом відповідних служб постійно мають бути і лісові насадження, щоб працювала система запобігання масовим згарищам.

З метою запобігання виникненню масових пожеж у лісах і сільгоспугіддях у літній період 2009 року в області видано та організовано виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22.04.2009 № 145 “Про посилення заходів щодо пожежної безпеки в лісових масивах області”. Розроблено та затверджено “План дій головних управлінь, управлінь обласної державної адміністрації, обласних управлінь та установ, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо попередження пожеж у весняно-літній період 2009 року” та План комплексних заходів щодо охорони лісів у 2009 році.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни