Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Насильству у сім’ї протиставити зусилля всього суспільства

25 листопада 2008 - 15:11

З 25 листопада по 10 грудня Запорізька область приєднується до міжнародної акції «16 днів проти насильства», акцент в якій цього року робиться на протистоянні насильству в сім'ї.

Акція традиційно розпочинається в Міжнародний день боротьби з насиллям щодо жінок, який відзначається 25 листопада, і триває до Міжнародного дня прав людини – 10 грудня.

П ривернути увагу громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї , активізувати партнерський рух громадських організацій та державних органів влади щодо попередження насильства і захисту прав жінок в Україні , сприяти утвердженню ненасильницької ідеології в територіальних громадах та в українському суспільстві в цілому – ось далеко не повний перелік завдань, які обговорили члени координаційної ради з питань сім*ї, жінок, охорони материнства і дитинства, яку провів заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов.

Сьогодні, за даними головного управління МВС України в Запорізькій області, на облік поставлено 1834 неблагополучні родини, в яких проживає 2527 дітей.

- Але це тільки вершина айсбергу. Фактів сімейного насилля набагато більше. Просто жінки не виносять, як кажуть, сміття з хати або просто не знають, до кого звернутись за допомогою. Ось тут і мають стати у пригоді служби соціально-психологічної допомоги, які діють в області, - наголосив Микола Фролов.

До соціальних служб для молоді регіону з приводу загрози або вчинення насильства в сім'ї тільки цього року звернулося 80 осіб.

На думку членів координаційної ради для суттєвого покращення профілактики насилля у сім`ї потрібно зробити все можливе, щоб запоріжці знали, що соціальні служби діють, що там не лише вислухають, а й допоможуть. Це значить, що варто збільшувати їхню мережу.

Самим же службам слід покращити просвітницьку роботу з метою виховання і підвищення загального культурного рівня населення, культури міжособистісного спілкування, формування у суспільстві неприйняття насильства в сім'ї, інформування про можливі види допомоги та перелік організацій і установ, які опікуються цими проблемами.

На засіданні прозвучали нарікання на роботу правоохоронних органів. Як побажання - провести роз'яснювальну роботу серед співробітників щодо численних фактів не прийняття заяв від постраждалих, навмисного затягування розгляду скарги. Серед багатьох працівників міліції існує думка, що сімейні конфлікти - це особиста справа самої родини і втручатися в них немає сенсу.

- Дійти до кожної проблемної родини ми маємо спільно задля її ж злагоди і миру, задля подолання цієї проблеми у суспільстві в цілому, - зазначив головуючий на засіданні координаційної ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі