Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область вже отримала більше третини коштів державної субвенції на об’єкти соціально-економічного розвитку

25 червня 2008 - 12:35

На черговому брифінгу в прес-центрі ОДА заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс повідомив, що регіон вже отримав перший транш державної субвенції на об'єкти соціально-економічного розвитку, перелік яких був нещодавно затверджений Кабінетом Міністрів України. Сума в обсязі 18 млн. 545 тис. 600 грн. становить 38% від запланованої субвенції з державного місцевим бюджетам.

- Фактично це дозволяє нам авансувати роботи по всіх передбачених об'єктах, - прокоментував новину посадовець. – Тож маємо надію, що й інша частина коштів надійде вчасно, що дасть можливість виконати поставлені завдання у визначені терміни.

У числі об'єктів, про які йшла мова, 29 шкіл та дошкільних закладів, 11 - медичних, 7 - культури, 2 - спортивні заклади, 6 об"єктів соціальної сфери, у тому числі розробка Схеми планування території нашої області, та 24 стратегічно важливі для області об'єкти –водогони та газопроводи.

Також Геннадій Фукс зазначив, що вдалося захистити в Міністерстві ЖКГ перелік об'єктів для фінансування в рамках субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів з енергозбереження на суму 23 млн. 729 тис 500 грн. У їх числі: будівництво та реконструкція газоводів, газифікація населених пунктів – на суму 4745,5 тис. грн.(20%), ремонт та реконструкція теплових мереж та котелень – на суму 16610,65 тис. грн.(70%), обладнання інженерних вводів багатоквартирних житлових будинків приладами обліку споживання води та тепла – 2372,95 тис. грн.(10%)

- Очікуємо наказу Міністра ЖКГ, згідно якого область матиме право використати ці кошти на заплановані заходи, - сказав заступник голови ОДА.- Надходження коштів очікуємо вже у липні. Перелік зазначених об'єктів з енергозбереження узгоджений з керівниками територій та депутатським корпусом області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також