Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вітчизняного виробника слід підтримувати не словами, а фінансовими потоками, переконаний Олександр Старух

24 червня 2008 - 14:42

В.о. голови облдержадміністрації Олександр Старух провів брифінг для журналістів за підсумками діяльності виконавчої влади за минулий тиждень.

Керівник області вкотре повернувся до питання насичення продовольчого ринку області доступними продуктами харчування – зокрема, дешевим м"ясом. На його думку, вирішення проблеми полягає в розвитку галузі тваринництва в регіоні, а не за рахунок фонду Державного резерву . Це питання розглядалося на нараді із провідними сільгоспвиробниками області минулого тижня, про основні підсумки якої Олександр Старух поінформував представників ЗМІ.

- Влада повинна бути далекоглядною, не жити лише сьогоднішнім днем, тоді нинішні затрати окупляться сторицею, - переконаний глава обласної виконавчої влади.

Підтримувати вітчизняного виробника слід не словами, а фінансовими потоками, зокрема, у вигляді пільгових державних кредитів.

Йшлося і про виснаження та нераціональне використання посівних площ внаслідок недотримання науково рекомендованих сівозмін. Очільник області впевнений, що поля не можна бездумно віддавати під вирощування лише соняшника та ріпака. До речі, за рахунок більш доцільного їх використання можна і частину продовольчих проблем вирішити, і збільшити посіви кормових культур для потреб тваринництва.

Питання, що стосуються розвитку агропромислового комплексу регіону, увійшли і до доручення, яке підписала Прем'єр-міністр Ю. Тимошенко за підсумками поїздки до Запорізької області.

Серед інших проблем, про які йшла мова – розвиток машинобудівної галузі. Для обласної влади та місцевих виробників це, перш за все, - вирішення питання локалізації виробництва. Вузли та комплектуючі повинні виготовлятись на підприємствах Запорізького регіону. Щоправда, у регіональної влади бракує механізмів впливу, тому проблеми машинобудівної галузі мають розв"язуватися на загальнодержавному рівні.

Не оминув увагою керівник області і міжпартійний конфлікт навколо пам'ятника Дзержинському, що минулого тижня сколихнув громадськість міста.

На думку Олександра Старуха, політичні переконання не повинні виливатись в ескалацію напруги у суспільстві, а мають носити характер цивілізованого діалогу. Для налагодження подібної дискусії обласна влада має намір відродити діяльність ради представників політичних партій та громадських об'єднань.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також