Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя поглиблює перспективне співробітництво з канадськими партнерами

23 червня 2008 - 17:45

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у семінарі–презентації «Проекту розробки та впровадження публічної політики в Україні», який зібрав у конференц-залі Запорізької торгово-промислової палати представників місцевих органів виконавчої влади та самоврядування, громадських організацій, а також Канадської агенції міжнародного розвитку та Канадського бюро міжнародної освіти, за підтримки яких даний соціальний проект втілюється.

Відкриваючи захід, глава області нагадав присутнім, що сьогодні в Україні відзначається день державної служби, і сердечно привітав учасників з професійним святом держслужбовців.

У заході також взяли участь заступники голови ОДА Геннадій Фукс, Микола Фролов та заступник голови ОДА – керівник апарату Роман Дригинич.

Канадські партнери ознайомили присутніх з головними напрямками співробітництва. Зокрема, йшлося про те, що Канада на поточний момент є одним з найбільших донорів України і щорічно фінансує в різні українські проекти кошти в обсязі 20 млн. доларів США. За підтримки Канадської агенції міжнародного розвитку та Канадського бюро міжнародної освіти в Запоріжжі реалізуються довгострокові програми зміцнення кредитних спілок ( на суму 5,2 млн. доларів США), регіонального врядування та розвитку ( на суму 3 млн. грн), у галузі АПК - підвищення якості зерна ( на суму 4 млн. доларів США). Також зараз розпочата робота над новою стратегією перспективного співробітництва, пріоритетами якої визначені демократичне врядування, розбудова приватного сектора, зокрема, у сільському господарстві, де акценти будуть зміщені у бік розвитку господарств, що спеціалізуються на вирощуванні овочів та фруктів, або розбудовують інфраструктуру для виробництва продукції тваринництва. Нова стратегія співробітництва формуватиметься на засадах реалізації публічної політики у пріоритетних секторах.

Канадська сторона обрала 5 пілотних областей України для реалізації зазначеної стратегії, до числа яких включено і Запорізький регіон. Канадські експерти наголосили на необхідності залучати широку громадськість до прийняття управлінських рішень. Особливу увагу вони приділили питанням реалізації публічної політики у сферах охорони навколишнього середовища, розбудови громадянського суспільства, реалізації гендерної рівності.

- Таке співробітництво піде на користь, в першу чергу, людям, що проживають на території області, - резюмував подію виконуючий обов'язки голови ОДА Олександр Старух. – Корисний канадський досвід реалізації публічної політики сприятиме більш ефективній реалізації соціальних проектів, спрямованих на покращення умов життєдіяльності в регіоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також