Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Протиепідемічні заходи у таборі ім. Гагаріна в Приморську проведені своєчасно та в повному обсязі

26 червня 2014 - 13:56

Протиепідемічні заходи у таборі ім. Гагаріна в Приморську проведені своєчасно та в повному обсязі

У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку ім. Гагаріна, який працює в Приморську, завершила роботу комісія Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації та Міністерства охорони здоров’я України.

Перевірка проводилась у зв’язку з масовим отруєнням дітей 23 червня. Члени комісії перевірили організацію надання медичної допомоги та медичного забезпечення дітям, які відпочивають у ДЗОВ ім. Ю.О. Гагаріна ПрАТ «ТЕРА-ГАРА».

Перша оздоровча зміна тут розпочалася 10 червня і триватиме до 30 червня. На оздоровлення до закладу прийнято 295 дітей шкільного віку, в тому числі 250 – із Запорізької області, 45 – з інших областей України. Всі діти маюли медичні довідки (форми № 079/о) та були оглянуті медичними працівниками оздоровчого закладу.

Станом на 25.06.2014 у Приморській центральній районній лікарні знаходилася 31 дитина. Стан цих пацієнтів лікарі оцінюють як задовільний. Додаткової медичної допомоги вони не потребують. А вісім дітлахів вже виписані з інфекційного відділення (за заявами батьків). Організовано подальший нагляд за станом їх здоров’я за місцем проживання.

Щодо причин та обставин виникнення вогнища захворювання на гострі кишкові інфекції  директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця зазначила: «Остаточно зробити висновок можна буде після отримання результатів лабораторних досліджень, попередні результати отримаємо вже за кілька днів».

Поки що в період епідеміологічного неблагополуччя мікробіологічною лабораторією Азовського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ«ЗОЛЦ ДСЕСУ» з метою встановлення факторів передачі збудника захворювання дітей виконуються санітарно-бактеріологічні дослідження навколишнього середовища - змивів, харчових продуктів, питної та морської води. Станом на 26.06.2014 всі дослідження знаходяться в роботі.

Наразі фахівці обласної інфекційної лікарні (лікар-інфекціоніст, лікар-гастроентеролог) та Приморської ЦРЛ (лікар-інфекціоніст) оглянули всіх дітей, котрі залишилися в оздоровчому закладі, хворих серед них не виявлено, всі почувають себе нормально. У закладі організовано щоденний медичний нагляд за ними.

За результатами перевірки встановлено: протиепідемічні заходи реалізовані  відповідно до чинної нормативної бази, своєчасно та в повному обсязі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024