Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадськість надала високу оцінку розвитку галузі освіти в області

23 червня 2014 - 14:50

Громадськість надала високу оцінку розвитку галузі освіти в області

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Микола Ярмощук  прозвітував перед громадськістю про підсумки роботи  галузі.

Під час свого виступу посадовець окреслив пріоритетні питання розвитку освіти в області, окремо зупинився на проблемах та  досягненнях.

- Ми намагаємося бути партнерами навчальних закладів у досягненні якості освіти. Задля цього активно сприяємо впровадженню новітніх технологій у навчально-виховний процес, забезпеченню вчасної та якісної перепідготовки вчителів, розвитку особистої творчості кожного учасника навчально-виховного процесу, формуванню новітнього та прогресивного освітнього контенту, створенню он-лайн спільнот як за інтересами, так і за професійним спрямуванням тощо, - зазначив Микола Ярмощук.

Чільну увагу директор Департаменту приділив розвитку дошкільної освіти, зокрема впровадженню електронної черги на влаштування дітей у дошкільні навчальні заклади, що зробить цей процес відкритим та усуне можливу корупційну складову.

Микола Ярмощук також порушив проблему існування благодійних фондів при різних закладах освіти. Він підкреслив, що відповідно до чинного законодавства такі фонди мають право на існування, але тільки як добровільні об’єднання.

- Неприпустимо, щоб добровільні внески вимагались, а особливо від малозабезпечених сімей та одиноких матерів, у яких коштів ледь вистачає на прожиття. Окрім того, від керівників закладів ми вимагаємо в обов’язковому порядку слідкувати за тим, щоб звіт батьківського комітету про використання благодійних внесків був публічним. Він повинен розміщуватися в закладі в паперовому вигляді для загального ознайомлення, - наголосив Микола Ярмощук.

 У ході звіту також були порушені питання оптимізації мережі закладів освіти, реформування шкіл-інтернатів, розвитку закладів профтехосвіти, забезпечення реалізації соціальних проектів, прозорості діяльності органів освіти (запровадження в регіоні електронної звітності) тощо.

Посадовець поінформував про те, що в області  відпрацьовано процес закінчення навчального року, всі випускники області та інших територій (Луганської, Донецької областей та АР Крим), які звернулись до Департаменту для проходження державної підсумкової атестації, вчасно зможуть її пройти та отримати документи про відповідний рівень освіти.

- Зараз працюємо над належною організацією зовнішнього незалежного оцінювання, в якому візьмуть участь абітурієнти з Луганської та Донецької областей, АР Крим. Вони проходитимуть ЗНО з 1 по 15 липня цього року. На сьогодні зареєстровано  понад 4,5 тис. осіб. У разі потреби на період ЗНО вирішуватимемо й проблеми тимчасового забезпечення приїжджих житлом, - повідомив Микола Ярмощук.

За підсумками публічного звіту директора Департаменту освіти і науки ОДА позитивну оцінку його діяльності надали керівники навчальних закладів, профспілкових та громадських організацій, а також висловили свої побажання та пропозиції щодо реформування системи освіти.  

Микола Ярмощук відповів на всі запитання, що надійшли від учасників заходу. В переважній більшості питання стосувалися нарахування матеріальних заохочень вчителям, забезпечення молодих спеціалістів першим робочим місцем.  

- Ми відкриті до співпраці, до негайного та активного розв’язання будь-яких проблем та викликів. Жодне зверенення не залишиться поза увагою, - запевнив посадовець.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024