Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Дерегуляція і розвиток малого та середнього бізнесу

Петро Гончарук: «Лише за рік кількість планових перевірок малого та середнього бізнесу зменшилась у шість разів»

11 лютого 2014 - 14:20

Під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, його заступник Петро Гончарук поінформував про основні підсумки роботи Комітету економічних реформ у Запорізькій області та стан соціально-економічного розвитку регіону.

Як повідомив посадовець, протягом минулого року проведено 12 засідань Комітету економічних реформ, з них чотири – спільно із засіданнями колегій облдержадміністрації. За цей час розглянуто 28 питань щодо ходу реформ у регіоні, забезпечено виконання Національного плану дій на 2013 рік з упровадження програми економічних реформ Президента України. Виконано 27 завдань, поставлених місцевим органам влади, та підготовлено десять  пропозицій до законопроектів і нормативно-правових актів з упровадження реформ. Крім того, забезпечено інформування населення про хід та результати впровадження реформ.

Петро Гончарук окремо зупинився на діях влади, спрямованих на  розвиток бізнесу, зокрема, транспортної галузі та  агропромислового комплексу.

- Один з найбільш відчутних результатів, що впливає на створення комфортних умов для роботи бізнесу, – це, безперечно, динаміка зменшення планових перевірок. Якщо протягом 2012 року було здійснено 12,45 тис. перевірок, то торік – лише 1993 перевірки, а це – в шість разів менше. Також протягом минулого року в області створено та функціонують 25 центрів надання адміністративних послуг, - зазначив посадовець.

Петро Гончарук нагадав, що минулого року було передано в комунальну власність Запорізький аеропорт, відремонтовано ділянки злітно-посадкової смуги, встановлено кільцевий транспортер для видачі вантажу, організовано роботу комфортабельного автобуса, встановлено три інтроскопи для огляду вантажу пасажирів. Також забезпечено стабільну виплату зарплати працівникам, збільшено виробничі показники: прийнято 1936 літаків (+30%), надано послуги 79,8 тис. пасажирів, опрацьовано 731,3 тонни вантажів.

Крім того, забезпечено швидкісний рух потягів «Шкода» сполученням Харків-Сімферополь, Донецьк-Сімферополь, потягів «Хюндай» сполученням Дніпропетровськ-Сімферополь.

- Минулого сезону аграрії області зібрали 2,1 млн. тонн зерна, що в 1,8 раза більше, ніж у 2012 році,  921 тис. тонн соняшника, що в 1,2 раза більше, ніж у 2012 році. Зібраний урожай у повному обсязі забезпечує потребу області в продовольчому та фуражному зерні. Поточного року планується зібрати 2,2 млн. тонн зерна, 723 тис. тонн соняшника, 377 тис. тонн овочів та баштанних культур. Такі обсяги виробництва сільськогосподарських культур дозволять забезпечити продовольчу безпеку регіону, - повідомив Петро Гончарук.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі