Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ситуація навколо «Запорізького сталепрокатного заводу» на особливому контролі влади

18 січня 2014 - 16:38

Під головуванням очільника області Олександра Пеклушенка та за участі першого заступника  міністра промислової політики Миколи Євдокименка в облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з вирішення проблемних питань підприємства «Запорізький сталепрокатний завод». У засіданні також взяли участь представники заводу, профспілкового комітету, правоохоронних органів, обласного управління Пенсійного фонду України.  

«Запорізький сталепрокатний завод», підприємство майже зі столітньою історією, не працює з березня минулого року. Причиною зупинки виробництва стала відсутність обігових коштів для придбання сировини та здійснення розрахунків за спожиту електроенергію.

Саме можливості виходу підприємства з кризового становища та розрахунки з його працівниками стали головною темою обговорення робочої групи на чолі з головою облдержадміністрації.

Під час наради озвучувалися  інвестиційні пропозиції щодо відновлення виробництва на «Запорізькому сталепрокатному заводі». Але перед реалізацією цих програм необхідне врегулювання всіх юридичних питань, пов'язаних з колишньою діяльністю підприємства. Крім того, пріоритетним завданням, на чому особливо наголосив Олександр Пеклушенко, має стати погашення боргу із заробітної плати. Зараз близько 300 колишнім працівникам заводу підприємство заборгувало 463 000 гривень.  Як було заявлено під час наради, ці гроші мають намір виплатити до кінця лютого.

Але ситуація ускладнюється тим, що у підприємства залишаються багатомільйонні борги перед кредиторами. Аби було розуміння куди і як рухатися далі, поставлено завдання провести повну інвентаризацію активів заводу. На думку керівника регіону Олександра Пеклушенка, перспектива відновлення роботи підприємства є. І всі питання, пов'язані з процесами навколо «Запорізького сталепрокатного заводу», будуть під постійним контролем влади.

- У цьому питанні ми стоїмо на боці заводу і на стороні трудового колективу. Тому перше, що ми зробимо -  візьмемо на особливий контроль виплату всіх боргів із заробітної плати перед співробітниками підприємства. Друге - беремо на особливий контроль хід  санації. Гарантую вам, що ні я, ні міністерство промислової політики, ні правоохоронні органи ні на один день не упустять з поля своєї уваги долю цього заводу. Наступне засідання нашої групи буде організовано протягом найближчих півтора місяців. Ми будемо відслідковувати кожен крок до моменту запуску заводу, до моменту відновлення виробництва. Цей завод має перспективу, - наголосив Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки наради.

Як зазначив перший заступник міністра промислової політики Микола Євдокименко, у діяльності усіх сторін, котрі сьогодні вирішують долю «Запорізького сталепрокатного заводу», і, перш за все, влади, головним пріоритетом має бути збереження підприємства для регіону.

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі