Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На призовних дільницях області – пора приписки юнаків

17 січня 2014 - 11:11

На призовних дільницях області – пора приписки юнаків

У Запорізькій області триває приписка допризовників 1997 р.н. до призовних дільниць з метою взяття їх на військовий облік, визначення наявних призовних ресурсів, ступеня придатності до військової служби, встановлення освітнього рівня, здобутої спеціальності, рівня фізичної підготовки, вивчення особистих якостей.

Як повідомив заступник військового комісара з виховної роботи  обласного військового комісаріату полковник Михайло Логвінов, протягом трьох місяців до призовних дільниць буде приписано 8119 юнаків  (у минулому році - 8643). Цей захід триватиме в районних  та міських військкоматах до 31 березня поточного року.

Приписці до призовних дільниць підлягають усі юнаки, які постійно чи тимчасово проживають на відповідній території, крім осіб, що відбувають покарання за вироками суду в місцях позбавлення волі, іноземних громадян та осіб без громадянства.

Станом на 17 січня до призовних дільниць приписано 766 юнаків. З них 503 придатні до проходження військової служби. Потребують додаткового обстеження та лікування в місцевих лікувально-профілактичних закладах 210 юнаків. Крім того, на призовні дільниці для постановки на військовий облік не з'явилися без поважних причин 30 допризовників.

Під час вивчення морально-психологічних, ділових якостей допризовників, їх сімейного стану співробітниками військкоматів було виявлено, що проти п’яти юнаків порушувалась кримінальна справа, і у відповідності до законодавства вони не можуть бути призвані на військову службу.

 

Довідково:

Поважними причинами неприбуття громадян до призовних дільниць у терміни, встановлені районним військовим комісаріатом, вважаються: 

- перешкода стихійного характеру, хвороба або інші обставини, які по­
збавили громадянина можливості особисто прибути;

- смерть або тяжка хвороба близького родича.

Причини неприбуття повинні підтверджуватися відповідними докумен­тами.

Відповідальність за порушення правил приписки допризовної молоді до призовних дільниць визначена Кодексом України «Про адміністративні правопорушення». 

Ст. 211-1:    Неявка громадянина на виклик у військовий комісаріат без поважних причин для приписки до призовної дільниці  тягне за собою накладення штрафу в розмірі 5-7 (85-119 гривень) неоподаткованого мінімуму доходів громадян. За повторне неприбуття громадян до призовних дільниць штраф складає  10-15 (170-255 гривень)  неоподаткованого мінімуму доходів громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі