Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному Центрі екстреної медичної допомоги встановлять найсучасніше обладнання

16 січня 2014 - 16:08

Роботи по зведенню обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стартували влітку минулого року. На базі двоповерхової будівлі, що у м.Запоріжжі по вулиці Артема, 54, зводиться сучасний центр, де буде розташована диспетчерська служба управління бригадами «швидкої допомоги». Крім того, там буде навчальний центр для медиків та адміністративний корпус. Об'єкт зводиться в рамках національного проекту «Вчасна допомога». Як проходить процес будівництва, перевірив керівник регіону Олександр Пеклушенко. Генеральний підрядник доповів, що вже завершено встановлення нового даху і наразі виконуються оздоблювальні роботи всередині будівлі.

- Вже на сто відсотків зроблена покрівля та всі роботи, пов'язані з утепленням горища. Посилено прорізи, виконано стяжки,  штукатурні роботи. Оздоблювальні роботи зроблено на 70%. Залишилися роботи, пов'язані з облицюванням кахлем, фарбуванням, настилом лінолеуму. Повністю завершено всі зовнішні мережі - водопровід, каналізацію, систему опалення. Вся проводка електрики зроблена на 100%. Нинішні погодні умови дозволять нам виконувати і роботи з благоустрою, в цьому питанні ми йдемо з випередженням. Фасадні роботи виконано на 100% скрізь, де це можливо, тобто там, де немає прив'язки до земляних робіт. Встановлено вікна. Всі внутрішні роботи плануємо завершити до кінця лютого, пусконалагоджувальні роботи проводитимуться у березні. Тобто, в кінці березня ми можемо здати об'єкт повністю, - заявив генеральний директор компанії підрядника Артем Сторчеус.

Об’єкт можна було би здати в експлуатацію вже навесні, але ще не вирішено питання обладнання для диспетчерської. За словами голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка, є два варіанти:  придбати економ-варіант за рахунок місцевих коштів або дочекатися поставок сучасного оснащення в рамках національного проекту «Вчасна допомога». Але керівник регіону впевнений, що краще вже почекати і зробити якнайкраще. 

- Темпи виконання робіт тут задовільні. Думаю, вони йдуть в межах наявних можливостей. На об'єкті особливо не розвернешся, він досить компактний, плюс багато проектних рішень і нововведень, що довелося по ходу міняти, зокрема розширення конференц-зали або відокремлення генератора - все це дещо затягує наші плани, але може це й на краще. Пояснюю, що маю на увазі. Адже  в питаннях перинатального центру і Центру екстреної медицини ми йдемо попереду багатьох регіонів. Тобто, є кілька, як завжди, привілейованих областей, які стали пілотними. Ми не потрапили до їх кола. Якби ми чекали свого часу, то  якраз потрапили би на 2016-2017 роки. А увірвавшись, вибачте, зі своєю нахабністю і зі своєю запорізькою наполегливістю в ці програми, ми з вами вже практично в першому кварталі нового року матимемо на сто відсотків готовий перинатальний центр та Центр екстреної медицини. Сюди ми змогли би фактично прийти вже в квітні чи  травні. Але дивіться, що виходить:  або ми йдемо по варіанту, як у Луганську, де працює такий же центр, який витратив на серверну і на матеріальне забезпечення біля 3 мільйонів, або чекаємо обладнання в рамках національного проекту «Вчасна допомога», де буде обладнання на 12 мільйонів. Тобто, це буде обладнання нового покоління, це буде обладнання на порядок вище того, що ми можемо придбати в економ-режимі. Тому вважаю, що нічого страшного не відбудеться, якщо ми здійснимо поетапний перехід. Спочатку ми введемо сюди навчальний центр, потім - диспетчерську. Нехай ми відкриємося на місяць або півтора пізніше, але  будемо мати обладнання на 12 мільйонів, яке буде найсучаснішим, настільки прогресивним, що дозволить нам у найближчі 5-10 років бути на дуже високому рівні серед усіх таких установ. Одним словом, планів багато і зупинятися ніде не будемо. Але гнати заради галочки, заради того, щоб перерізати стрічку, не збираюся. Краще пізніше, але краще, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі