Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі платники податків подають 98% звітів з ПДВ у електронному вигляді

26 грудня 2013 - 16:09

Запорізькі платники податків подають 98% звітів з ПДВ у електронному вигляді

В області триває реалізація заходів, спрямованих на електронізацію звітності. На сьогодні за допомогою мережі Інтернет в області подаються 98% звітів про сплату податку на додану вартість, 61% декларацій з податку на прибуток, 47% звітів з єдиного податку, майже 90% звітів з єдиного соціального внеску.

Про це повідомили в Головному управлінні Міндоходів у Запорізькій області.

Розвиток електронних сервісів також зафіксовано на Запорізькій митниці Міндоходів. За 11 місяців поточного року 92% митних декларацій оформлено в електронному вигляді. Минулого року цей показник становив лише 30%.

– Наразі наша мета – максимально електронізувати процес адміністрування податків, зборів, митних платежів і єдиного соціального внеску. В регіоні громадянам і бізнесу надано можливість безкоштовно отримувати послуги електронного цифрового підпису в п’яти відділеннях Акредитованого центру сертифікації ключів Міндоходів. Розширено функціональні можливості електронних ключів, а з листопада поточного року пролонговано термін дії електронних ключів до двох років, – повідомила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.

За словами посадовця, в грудні введено в експлуатацію «Електронний кабінет платника». Це автоматизоване робоче місце платника податків, яке забезпечує подачу декларацій у режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису і перегляд поданої або сформованої податкової звітності, а також доступ платника до інформації щодо стану його розрахунків з бюджетом, зокрема, про заборгованість зі сплати податків і зборів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також