Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі відкрилася виставка картин, присвячених історії українського народу

25 грудня 2013 - 10:13

У музеї історії запорозького козацтва, що на території національного заповідника «Хортиця», відбулося урочисте відкриття виставки сучасної історичної картини «Україна Славетна». У заході взяв участь радник Президента України, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов.

Також у відкритті виставки взяли участь генеральний директор національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко, головний художник студії Українського батального мистецтва, автор полотен Артур Орльонов, історики, художники, мистецтвознавці, провідні фахівці музеїв області та громадськість.

Виставка проводиться в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу» за організаційної підтримки громадського об’єднання «Україна славетна», Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації та Національного заповідника «Хортиця».

На виставці представлено 15 полотен талановитого українського художника Артура Орльонова, який у своїй творчості приділяє особливу увагу славетним сторінкам історії українського народу, життю його видатних постатей, зокрема, князів, гетьманів, воєначальників, священнослужителів.

- На нинішньому етапі розвитку суверенної української держави вкрай необхідна серйозна, науково обґрунтована робота з населенням щодо донесення інформації про дійсну історію України, про історичні корені її народу. Цією виставкою ми хочемо зробити внесок у формування в людей розуміння величі нашої держави, почуття патріотизму і гордості за нашу історичну Батьківщину. З цією метою в 2007 році було започатковано загальнонаціональний проект «Україна: Історія великого народу». У його рамках було створено енциклопедичні видання з історії та культури українського народу, музичні твори та картини на тему визначних подій, - зазначив Володимир Зубанов.

Радник Президента зазначив, що на виставці представлено копії картин, оригінали ж знаходяться в столичних музеях, де їх переглядає рекордна кількість людей. Планується, що виставки відбудуться в кожному обласному центрі, а також  деяких містах обласного значення. Копії картин зроблено в двох екземплярах, один з них перевозять з міста до міста на Сході, інший – на Заході України.

Картини експонуватимуться до 28 лютого 2014 року, з ними можуть ознайомитися всі відвідувачі музею історії запорозького козацтва.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також