Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада буде посилювати соціальний захист чорнобильців

13 грудня 2013 - 14:01

З нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, який відзначається 14 грудня, керівники області зустрілися з учасниками подій 27-річної давності. Від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та від себе особисто учасників заходу привітав голова обласної ради Віктор Межейко.

- Минуло 27 років від часу найбільшої техногенної катастрофи, але ми не можемо забути ті події. Бо є пам'ять про тих, кого немає вже серед живих, які ціною свого життя врятували країну. Є їхні сім’ї, які потребують нашої допомоги. Влада розуміє, що ця допомога через кризу та інші економічні негаразди є недостатньою, тому ми будемо все робити, щоб забезпечити необхідний соціальний захист постраждалих внаслідок чорнобильської аварії, - зазначив Віктор Межейко.

Посадовець також повідомив, що вже погоджено місце та проект пам’ятника чорнобильцям, і запевнив, що обласна влада докладе зусиль, щоб у наступному році він був установлений.

 У Запорізькій області проживає біля 9 тисяч осіб, які мають статус постраждалих внаслідок чорнобильської аварії. У 2013 году на реалізацію програм їх соціального захисту з державного бюджету виділено 16,1 млн. грн., крім того з обласного бюджету на медикаменти, зубопротезування - 664,7 тис. грн. За 11 місяців загалом профінансовано 15,9 млн. грн. (95%). 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також