Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відшукуються шляхи відновлення роботи аеропорту в Бердянську

5 грудня 2013 - 13:33

В обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови ОДА Петра Гончарука відбулася нарада з питань відновлення діяльності Бердянського аеропорту. Учасники заходу – представники виконавчого комітету Бердянської міської ради, керуючий санацією ДП «Аеропорт Бердянськ», регіонального відділення фонду державного майна України по Запорізькій області, Головних управлінь юстиції, Міндоходів та Пенсійного фонду в Запорізькій області.

Аеропорт уже тривалий час не здійснює прямої авіаційної діяльності. На сьогодні підприємство перебуває в процедурі банкрутства. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.11.2007 № 955-р цілісний майновий комплекс державного підприємства передано у власність територіальної громади м. Бердянськ. Проте, як повідомив керуючий санацією Олександр Сізов, процедура була проведена з рядом порушень чинного законодавства.

У зв’язку з цим учасники наради обговорили шляхи, які дозволять урегулювати законодавчі колізії та відновити роботу аеропорту. Зокрема, розглядалися два варіанти - ліквідація державного підприємства «Аеропорт Бердянськ» або повернення цілісного майнового комплексу з комунальної до державної власності.

За результатами наради Петро Гончарук доручив виконавчому комітету Бердянської міської ради опрацювати питання щодо передачі цілісного майнового комплексу державного підприємства «Аеропорт Бердянськ» з комунальної до державної власності. Керуючий санацією найближчим часом має звернутися до Запорізької транспортної прокуратури з метою вирішення питання повернення комплексу в судовому порядку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Кращі практики співпраці бізнесу, влади та ГО: оголошено конкурс історій

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам