Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області організована системна робота щодо попередження насилля в сім’ї

3 грудня 2013 - 11:38

В області організована системна робота щодо попередження насилля в сім’ї

Наприкінці листопада в області стартувала щорічна Міжнародна кампанія “16 днів проти гендерного насильства”. У рамках акції в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, жінок, охорони материнства при голові ОДА, яке провів директор Департаменту Ігор Мещан.

У заході взяли участь широке коло фахівців  – представники громадських організацій, центрів зайнятості,  соціально-психологічної допомоги, соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, правоохоронці, служби у справах дітей, науковці, духовенство.

Як повідомив Ігор Мещан, в області налагоджена системна робота щодо соціального захисту населення, зокрема, в питаннях попередження насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, допомоги людям похилого віку.

У регіоні реалізуються державні програми підтримки сімейного гендерного паритету, зокрема, “Комплексна обласна програма з оздоровлення та відпочинку дітей, підтримки сім’ї, молоді, гендерного паритету та протидії торгівлі людьми на 2012-2016 роки”. Для малозабезпечених та багатодітних сімей щорічно проводиться акція “Першокласник”, масштабні заходи до Дня сім’ї та Дня матері, питанням соціального захисту присвячені засідання круглих столів тощо.

Також реалізується План заходів з проведення Національної кампанії «Стоп насильству!», у рамках якої проводиться  тематично - профілактична вулична акція  «Я проти насильства», навчання фахівців з проведення корекційних програм, інформаційний захід «Життя без насильства» та просвітницький захід «Протидіємо насильству і торгівлі людьми разом». Крім того, в містах і районах області заплановано виховні години для учнів 5-11 класів “Насильство: попередити та допомогти”, відеолекторії “Коло насилля” і “Зупинимо насилля заради кращого майбутнього”, буде проведено конкурс малюнків “Світ без насилля”.

У ході засідання члени координаційної ради розглянули роботу міських і районних координаційних  рад.

По завершенні засідання учасники ознайомились з експонатами спеціалізованої стендової виставки, де творчими засобами викладено реальні історії людей, які постраждали від насилля та соціального рабства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Школа офлайн»: МОН запустило нову гарячу лінію

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі