Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року в області легалізовано зарплати на суму понад 10 млн. грн.

22 листопада 2013 - 11:06

З початку року в області легалізовано зарплати на суму понад 10 млн. грн.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко постійно наголошує на необхідності детінізації ринку та легалізації зарплат запоріжців. Вже є конкретні результати роботи в цьому напрямку: з початку року виявлено нелегальну працю 7,25 тис. жителів області, з них вже понад 6,8 тис.  офіційно працевлаштовано на постійну роботу.

Як повідомила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, загальна сума легалізованих заробітних плат перевищує 10,3 млн. грн. Додаткові надходження до місцевого бюджету податку на доходи фізичних осіб склали майже 1,5 мільйона гривень.

- Такими є результати перевірок суб’єктів господарювання на предмет дотримання  вимог трудового і податкового законодавства, яких за січень-жовтень поточного року проведено 250. За фактами порушень трудового законодавства до органів прокуратури передано 93 матеріали, розпочато три кримінальні провадження. Матеріали щодо 84 перевірок направлені до територіальної державної інспекції праці для вжиття відповідних заходів, - зазначила Людмила Балацька.

У жовтні в області за ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка проводився «Місячник добровільної легалізації зайнятості».

За цей час організовано майже півтори сотні територіальних комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати та легалізації зайнятості населення, у яких взяли участь 600 роботодавців. Фахівці Головного управління Міндоходів області надали понад три тисячі консультацій представникам бізнесу та найманим працівникам.

– Наша спільна робота з облдержадміністрацією полягає, в першу чергу, в донесенні до роботодавців та працівників основного правила взаємин на ринку праці, що застосовується в усьому цивілізованому світі: офіційна праця і зарплата – це необхідність, а висока податкова культура і сплата податків і зборів – це норма. За період проведення місячника виявлено 1748 нелегальних працівників, – зазначила Людмила Балацька.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Соціальна сфера Запоріжжя: економія електроенергії – вимога часу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 30.07.2024

Впродовж доби окупанти 395 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 888-го дня війни

«Зміни в проєкті не повинні вплинути на термін виконання робіт», – Іван Федоров щодо відбудови будинку по пр. Соборному, 44

Як протидіяти торгівлі людьми: у Запоріжжі провели круглий стіл

Житлові субсидії: як заощадити під час опалювального сезону

Запрацював сервіс для подання заяв до міжнародного Реєстру збитків

Сервіс єПідприємець: як відкрити бізнес під ключ за однією заявою

Окупанти продовжили незаконний арешт кримськотатарським активістам

СБУ повідомила про підозру ще 7 колаборантам, які перейшли до окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Запорізький бізнес: економити електроенергію – це важливо