Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реформування системи медичного обслуговування

Під час он-лайн конференції з міжнародною участю, обговорені проблеми розвитку сімейної медицини в Україні

28 жовтня 2013 - 15:19

Науково-практична конференція та відеоконференція з міжнародною участю «Актуальні проблеми сімейної медицини в Україні», присвячені 25-річчю сімейної медицини в Україні та 15-річчю Української асоціації сімейної медицини, відбулися 24-25 жовтня.

Конференція проведена за ініціативою Міністерства охорони здоров'я, Національної медичної академії післядипломної освіти імені П. Л. Шупика, Української асоціації сімейної медицини у рамках єдиного медичного освітнього простору.

Онлайн-конференція, з якої велась пряма трансляція, об’єднала багатотисячну аудиторію з представників органів управління охороною здоров’я, практикуючих і майбутніх сімейних лікарів, інтернів, клінічних ординаторів, слухачів факультетів післядипломної освіти, професорсько-викладацького складу медичних вузів та медичної спільноти України.

Засідання транслювалось у високотехнічному форматі в п’яти українських медичних вишах. Спеціалізовані наукові панелі методом відеозв’язку проходили у Тернополі, Львові, Харкові, Запоріжжі та в Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця.

Заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов на початку конференції зачитав вітання від Президента України Віктора Януковича, у якому Глава Держави привітав учасників та організаторів конференції, зазначивши, що наразі сімейна медицина проходить нелегкий шлях становлення, тому саме відповідальність, фаховість та турбота лікарів первинної ланки мають забезпечити зміцнення здоров’я української громади.

Заступник директора Департаменту охорони здоров'я Запорізької облдержадміністрації Бєляєва С.І. та заступник директора Департаменту – начальник управління реформ та розвитку медичної допомоги Ушакова В.В. прийняли участь у панельній дискусії на тему «Роль професійного лікарського самоврядування в системі управління первинною медичною допомогою», результати якої будуть враховані при розробці відповідних нормативних актів.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі