Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Дерегуляція і розвиток малого та середнього бізнесу

Платники Запорізької області на практиці переконуються в ефективності роботи Міндоходів

8 серпня 2013 - 10:17

У першому півріччі 2013 року, виконуючи завдання Президента України Віктора Януковича щодо реформування національної економіки, шляхом реорганізації Державної податкової служби України і Державної митної служби України створено Міністерство доходів і зборів України та територіальні органи у регіонах.

Як наголосила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька, вперше в історії незалежної України у складі центральних органів виконавчої влади створено відомство, яке несе на собі всю повноту відповідальності за наповнення бюджетів.

Основна місія Міндоходів полягає в адмініструванні податків і зборів, митних платежів і єдиного соціального внеску. Підкреслю, що цей крок повністю відповідає інтересам бізнесу. Функції ведення реєстру і персоніфікації страховиків, нарахування виплат залишаються за Пенсійним фондом, а адміністрування і контрольно-перевірочна робота – за Міндоходів.

Важливою функцією Міністерства залишається боротьба з порушеннями податкового і митного законодавства. Відомство переорієнтовувало роботу з виявлення і розслідування правопорушень у межах ризикоорієнтованої системи моніторингу. Максимальна увага приділятиметься аналітичній роботі з мінімальним втручанням в бізнес сумлінних платників.

Ще один важливий аспект – злиття функцій. Наприклад, у результаті об'єднання податкового і митного аудиту значно скоротиться кількість візитів на підприємства, а також підвищиться ефективність контрольно-перевірочної роботи. Це стане можливим завдяки введенню електронних перевірок.

Приміром, у Запорізькому регіоні кількість планових перевірок у І півріччі вже зменшилась на третину.

Разом з цим стоїть надання послуг громадянам і бізнесу, наповнення прибуткової частини бюджету, створення умов для розвитку підприємництва тощо.

Лише за перше півріччя запорізький бізнес сплатив до бюджетів усіх рівнів 3,7 мільярда гривень. Зокрема, до Державного бюджету від запорізьких платників податків і зборів надійшло майже 2,2 мільярда гривень, до місцевих бюджетів – 1,5 мільярда гривень, що на 6 відсотків більше запланованого і на 7,7 відсотка перевищує рівень минулого року.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі