Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво перекачуючої насосної станції в Запорізькому районі – на завершальному етапі

10 липня 2013 - 10:20

Будівництво перекачуючої насосної станції в Запорізькому районі – на завершальному етапі

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук ознайомився з ходом завершення будівництва перекачуючої насосної станції на магістральному водогоні від м.Запоріжжя до смт Кушугум та Малокатеринівки.

- Вже багато років існує проблема з водопостачанням селищ Балабине, Кушугум та Малокатеринівка Запорізького району. На цій території проживає 17,8 тис. осіб. Наразі в резервуари чистої води в районі смт Кушугум питна вода подається водогоном з чавунних труб. Напір води в місці підключення чавунного водогону недостатній для подачі води в резервуари. Водопровідні мережі селищ розраховані й побудовані для забезпечення питною водою та господарсько-побутові потреби з водорозбірних колонок загального користування, - повідомив Петро Гончарук.

За словами посадовця, поліпшення благоустрою житлового фонду в селищах Балабине, Кушугум та Малокатеринівка Запорізького району сприяє значному збільшенню водоспоживання, що призводить до перебоїв у водопостачанні селищ, особливо в період з травня по вересень, тому питна вода вимушено подається населенню за графіком.

Для збільшення напору у водогоні завершується будівництво насосної станції підкачки. Технологічно  станція буде працювати без розриву струменя води за принципом «труба в трубу». Розроблено графіки спільної роботи насосів та водогону, встановлюється автоматика управління роботою насосів.

- У 2010 році розпочалося будівництво об’єкта «Перекачуюча насосна станція на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до смт. Кушугум, Малокатеринівка, Балабине». Станом на сьогодні виконано такі будівельно-монтажні роботи: влаштування зовнішнього та внутрішнього електроосвітлення, будівництво водопровідної насосної станції підкачування, монтаж трансформаторного та іншого силового обладнання, ввідно-розподільчих пристроїв, обладнання вузла обліку електроенергії, влаштування захисного заземлення, а також заземлення системи блискавкозахисту насосної станції, - повідомив Петро Гончарук.

Посадовець наголосив, що будівництво станції вийшло на завершальний етап: закінчуються внутрішньомайданчикові роботи, гідравлічне випробування, промивка та відбір води на проби, монтується високовольтне обладнання та апаратура на трансформаторній підстанції ТП-63, готується проведення випробування на пробій високовольтних кабельних ліній, силових трансформаторів та опорних ізоляторів.

3а планом уже 15 липня здійснюватимуться пусконалагоджувальні роботи в ручному та автоматичному режимах перекачуючої насосної станції на магістральному водогоні від м. Запоріжжя до Кушугума, Малокатеринівки та Балабиного.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень