Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Хортиці відбудеться «Хрещення Русі»

9 липня 2013 - 14:47

На Хортиці відбудеться «Хрещення Русі»

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева провела брифінг за участю протоієреїв єпархії Української Православної Церкви Олега Семенчука та В’ячеслава Власенка, на якому поінформувала журналістів про підготовку до відзначення в області 1025-ліття хрещення Київської Русі.

Як повідомила Ірина Конарева, на виконання Указу Президента України щодо відзначення в області 1025-ліття хрещення Київської Русі облдержадміністрацією спільно із Запорізькою єпархією Української Православної Церкви розроблено та проведено низку заходів. Наприклад, концерт духовного співу «Христос воскресє» в обласній філармонії, відкриття в обласному краєзнавчому музеї виставки «1025 років Хрещення Русі», на якій представлено понад 40 ікон XVII – початку XX ст., проведення хресної ходи на маломірних вітрильних суднах зі старовинним хрестом XVII століття з частками Животворного Хреста і святих угодників Божих за маршрутом Київ – Запоріжжя тощо.

– Основним і найбільш значним з усіх заходів стане для нас театралізоване дійство «Хрещення Русі», яке підготував творчий колектив академічного обласного українського музично-драматичного театру імені В.Г. Магара. Постановку присвячено приходу апостола Андрія на береги Дніпра в першому столітті нашої ери та подальшому хрещенню русичів князем Володимиром у десятому столітті, – зазначила Ірина Конарева. –У театралізованому видовищі задіяно 60 професійних акторів із театрів ім. В.І. Магара, театру юного глядача та театру-лабраторії «Vie». Загалом  у постановці, яка відбуватиметься на землі і на воді, візьме участь близько 120 осіб, серед яких будуть студенти кафедри акторської майстерності факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ.

За словами отця Олега, захід такого масштабу - єдиний в Україні. Він заслуговує особливої уваги, адже покаже молодому поколінню події, які відбувалися сотні років тому і заклали підвалини сучасної суспільної моралі.

Отець В’ячеслав зауважив, що наочні образи, побудовані за допомогою театру і кіно, мають неабиякий вплив на людей. Він висловив сподівання, що сила мистецтва допоможе запоріжцям замислитись над вічними питаннями та знайти свою дорогу до Бога.

Театралізоване дійство розпочнеться 13 липня о 20-00 на о. Хортиця поблизу готелю «Пектораль». Для перевезення запоріжців до місця його проведення міська влада займається розробкою маршрутів та виділенням додаткового транспорту.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Нова платформа «Пульс»: збір відгуків про державу від бізнесу

Отримати бронювання за годину тепер можливо в Дії

До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності!

Як уберегти себе від гепатиту: поради запорізьких епідеміологів

«Проблема звільнення наших хлопців з полону повинна бути на слуху», – сестра військовополоненого Оксана

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень