Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада регіону стає все більш відкритою для суспільства

19 червня 2013 - 16:27

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів засідання «круглого столу», присвячене обговоренню проекту звіту про реалізацію міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Метою міжнародної ініціативи, до якої у 2011 році долучилась Україна, є глобальне розповсюдження демократичних принципів управління державою та боротьба з корупцією. Комплекс заходів, спрямованих на досягнення поставленої мети, відобразився також у програмі Президента України «Україна для людей».

– Наша область досягла значних успіхів у підвищенні відкритості влади та активізації залучення громадськості до участі в державному управлінні: створюються умови для розвитку громадських організацій, ведеться діалог з профспілками; при органах виконавчої влади працюють громадські ради; налагоджено зв'язок з організаціями ветеранів, афганців та чорнобильців. Постійно вдосконалюються шляхи забезпечення доступу громадян до публічної інформації, – повідомив Андрій Гамов.

Рівень задоволення запитів населення щодо надання публічної інформації не падає нижче 80%, а кількість відмов у наданні даних складає лише 5-6%. Звертаючись до влади, жителі м. Запоріжжя обирають переважно електронні форми спілкування (70% запитів), у той час як у сільських місцевостях їх частка становить близько 30%. Проте питання надання платних адміністративних послуг досі не врегульоване.

Влада постійно інформує населення про зміст соціально-економічних реформ, ініційованих Президентом та Урядом. У минулому році проведено близько 600 зустрічей з громадськістю, в яких взяли участь більше 35 тисяч осіб.

Однак, крім позитивних зрушень мають місце й певні негативні явища. За інформацією директора інформаційно-аналітичного центру КПУ Володимира Глазунова, регіональні ЗМІ не завжди виступають інформаційним містком між представниками влади і громадами. Більшість інформаційних матеріалів знаходиться на сайтах, для користування якими у значної частини населення часто не вистачає часу та освіченості. Тому необхідна інформація не завжди знаходить свого споживача.

– Всю роботу, проведену нами задля залучення населення до розбудови громадянського суспільства, відображено в проекті національного звіту про реалізацію ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Завдяки проведенню «круглого столу» до проекту будуть внесені доповнення, які сприятимуть покращенню комунікації між органами влади та громадськими організаціями,  допоможуть інтеграції України в європейське суспільство, – підсумував Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади