Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко та посол Франції в Україні Ален Ремі обговорили перспективи співробітництва

19 червня 2013 - 16:11

У Запорізькій області з робочим візитом перебуває Надзвичайний і Повноважний посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі. Його супроводжують керівники підрозділів посольства з питань економічного та культурного співробітництва, а також представники низки французьких компаній. Сьогодні члени французької делегації на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Аленом Ремі на запрошення голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка взяли участь у діловому ланчі.

Під час зустрічі обговорювалися питання співробітництва Запорізької області та Французької Республіки в економічному, культурному, туристичному та освітянському напрямках.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, потенціал співпраці з французькою стороною наразі реалізовано недостатньо, тож роботу щодо налагодження бізнесових та культурних зв’язків необхідно активізувати. Зустріч з послом Французької Республіки має надати нового імпульсу в цьому напрямку, вважає очільник регіону.

- Переконаний, що посол та група бізнесменів, які його супроводжують, отримають максимум інформації про Запорізьку область. Ми вже бачимо найбільш перспективні напрямки – це  промисловість, зокрема машинобудування, аграрний сектор, туризм. І завдання влади - створити усі умови, що дозволять ефективніше займатися бізнесом як з французької, так і з нашої сторони, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Як повідомив  Надзвичайний і Повноважний посол Французької Республіки в Україні Ален Ремі, це його перший візит до Запорізької області, тому має на меті ознайомитися з можливостями регіону, обговорити з представниками влади, бізнесових кіл перспективи співробітництва.

- Мене супроводжує велика делегація представників французьких підприємств. Вони приїхали, щоб знайти нових партнерів, вивчити можливості інвестування в регіон. Нас цікавлять різні сектори – промисловість, аграрна галузь, банківська сфера. У Запорізької області є великий потенціал. Це великий промисловий регіон України, який ми поки не дуже добре знаємо, - зазначив Ален Ремі.

Але співробітництво Запорізької області та Французької Республіки не має обмежуватися лише економічними питаннями, вважають представники обох сторін. Туризм, обмін студентами в освітянській галузі, взаємозбагачення культур – дуже перспективні напрямки спільної роботи. На цьому наголошували усі учасники зустрічі. За словами Алена Ремі, в Запоріжжі активно працює культурно-просвітницька організація «Альянс Франсез», за допомогою якої реалізується багато гуманітарних проектів. Один з них - «Французька весна». Саме цей проект надає широкі можливості організації  заходів, які дозволять запоріжцям ближче ознайомитися з культурою Франції, вважає посол.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Як замовити ліки з безкоштовною доставкою до відділень Укрпошти

Свідоме споживання електроенергії – нова норма для запоріжців

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади