Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Держсанепідслужба вдосконалює роботу з документами дозвільного характеру

3 червня 2013 - 15:57

Держсанепідслужба вдосконалює роботу з документами дозвільного характеру

Хід реформування санітарно-епідеміологічної служби області було розглянуто на щотижневій апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Як зазначив начальник Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області Анатолій Севальнєв, реформування СЕС торкається структури служби, що призведе до вдосконалення дозвільної системи та здійснення заходів державного нагляду.

За словами Анатолія Севальнєва, формування структури Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області завершено. Зокрема, в новій структурі передбачено управління адміністративних послуг. Представники СЕС беруть участь у роботі територіальних дозвільних центрів та центрів надання адміністративних послуг. Уніфіковано процедуру роботи з документами дозвільного характеру та створено умови для постійного інформування широкого кола суб’єктів господарської діяльності щодо послуг служби.

Завдяки співпраці Головного управління Держсанепідслужби з облдержадміністрацією у 2013 році було видано та поновлено 30 експлуатаційних дозволів для об’єктів з виробництва, реалізації або переробки харчових продуктів; видано чотири дозволи на роботу з радіоактивними речовинами та іншими джерелами іонізуючого випромінювання; надано 577 висновків державної санітарно-епідеміологічної експертизи.

Крім того, зменшено кількість планових заходів державного нагляду. За перший квартал 2013 року проведено 31 плановий захід, що на 91 менше, ніж за аналогічний період минулого року. Проводяться позапланові заходи державного нагляду, близько 35% яких здійснено по розслідуванню випадків інфекційних захворювань.

– Незважаючи на позитивні досягнення у реформуванні санітарно-епідеміологічної служби, ми не можемо чітко уявити, як саме працюватиме СЕС. Невідомо, чи будуть запоріжці захищені від безвідповідальних виробників та реалізаторів продукції. Ми повинні проаналізувати роботу СЕС та знайти шляхи її вдосконалення, – зазначив голова обласної держадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 573 удари по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024