Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Берегоукріплення – на 60% завдання місцевої влади»

8 травня 2013 - 15:39

Берегоукріплення набережної Бердянська та убезпечення бердянської коси від розмивання є однією з найгостріших проблем міста-курорту. У цьому особисто переконався під час робочої поїздки до Бердянська голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Серед питань, які порушили представники місцевої влади, найбільш актуальне -  передача у комунальну власність міста об’єкту незавершеного будівництва частини вул. Набережної – від вул. Чубаря до провулку Рибацього. Наразі на реконструкцію споруд з берегоукріплення у цій частині міста вже спрямовано майже 3 млн. грн.. Будівельники демонтували старі бетонні конструкції, облаштували основу під нові споруди, частково змонтували нові бетонні блоки. Згідно проекту передбачається реконструкція території берегоукріплення вздовж 900 метрів, облаштування пішохідної зони на Набережній, монтаж переливів з бетонних труб та облаштування дренажної системи. Але завершити роботи, за словами представників влади Бердянська, без вирішення питання передачі об’єкту на баланс міста, - неможливо.

Як запевнив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, це питання буде вирішено вже на найближчій сесії обласної ради. Доручення підготувати проект відповідного рішення без зволікань очільник регіону надав безпосередньо під час робочої поїздки.

Тим часом роботи з берегоукріплення частини Середньої коси знаходяться вже на фінальній стадії. Їх розпочали у 2008 році, загальна вартість проекту щодо укріплення 1,5 км. узбережжя склала 31 млн. грн., з яких вже освоєно 24,5 млн. грн.

- На цій частині коси, де ми зараз перебуваємо, ще донедавна залишалося лише 2-3 метри узбережжя. Сьогодні це вже 100 метрів повноцінного пляжу, а це вже про щось говорить. Є науковий підхід, крім того з морем жартувати не можна. Необхідно і далі консультуватися з наукою, продовжувати роботи. Враховуючи те, що в нас не так багато коштів, ми будемо раціонально підходити до берегоукріплення, - зазначив міський голова Бердянська Олексій Бакай.

Берегоукріплення – це основний напрямок комплексної програми «Курорти Приазов’я», яким мають активніше займатися усі ограни місцевої влади – вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Берегоукріплення – це на 60% завдання місцевої влади, починаючи з обласного бюджету і завершуючи місцевими бюджетами, на території яких є берегова лінія. Я переконаний, у разі, якщо ми знайдемо необхідні 60% обсягу фінансування, держава відшукає недостатні 40%, яких нам не вистачає, - наголосив голова облдержадміністрації.

Також Олександр Пеклушенко переконаний, що необхідно більш активно використовувати механізм державно-приватного партнерства, а відтак залучати до фінансування робіт з берегоукріплення та благоустрою підприємців, які будуть готелі та бази відпочинку на узбережжі Азовського моря.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни