Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Ми збережено правду про війну в розповідях ветеранів», - Олександр Пеклушенко

8 травня 2013 - 14:14

З нагоди 68-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні у Запоріжжі відбувся мітинг-реквієм біля меморіалу «Скорботна мати». Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко разом із запоріжцями вшанував пам'ять загиблих, а також вшанував живих воїнів, які визволяли Вітчизну від німецько-фашистських загарбників.

- Кілька днів тому я мав телефонну розмову з Президентом України Віктором Януковичем. Позиція Глави держави однозначна: немає більш урочистого та світлого свята, ніж День Перемоги, а також більш шанованих та поважних людей, ніж, ви, наші дорогі ветерани. Також Глава держави поцікавився чи передані його особисті привітання та подарунки Героям Радянського Союзу, які нині проживають на території регіону, - зазначив очільник регіону.

 Олександр Пеклушенко відзначив, що в травневі свята, люди відчувають не тільки радість від знищення фашистської навали, а й сумують за 27 мільйонами радянських солдат, які рятуючи мирний світ пожертвували власним життям.

- На жаль, фашизм так і не зник назовсім. Зараз він приймає нові різні несподівані форми. Однак, наголошую, в Запорізькій області немає місця для цього ганебного явища. Ми не допустимо спотворення фактів та не підтримаємо возвеличення  у герої людей, які стріляли у спини радянським солдатам, - висловив позицію голова обласної виконавчої влади.

За словами очільника області, з метою збереження правди про війну Запорізька обласна державна телерадіокомпанія вже започаткувала передачу «Розповіді про героїзм». - Кожному ветерану буде надано можливість поділитися спогадами, пригадати товаришів, героїчні й трагічні сторінки солдата, який захищав Вітчизну. Ми збережемо цей літопис для нащадків,- наголосив Олександр Пеклушенко.

Вклонився загиблим та привітав запоріжців з Днем Перемоги і Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації, льотчик штурмовика ІЛ-2 Петро Якимович Рубанов.

- Подвигу радянських солдат немає рівних. Зупинити німецько-фашистських загарбників вдалося тільки завдяки тому, що увесь народ об’єднався навколо ідеї патріотизму та мужності: солдати, партизани, трудівники тилу – всі разом без коливань встали на захист рідної землі, - поділився спогадами сивочолий герой.

Петро Якимович подякував Президенту України, Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України Віктору Януковичу за його позицію та шанобливе ставлення до ветеранів Великій Вітчизняній війні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни