Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Товариство Червоного Хреста України: 95 років милосердя і гуманізму

25 квітня 2013 - 15:17

Товариство Червоного Хреста України:  95 років милосердя і гуманізму

У концертному залі ім. Глінки відбулись урочисті збори та святковий концерт з нагоди 95-річчя з дня заснування товариства Червоного Хреста України. На свято Товариство запросило представників облдержадміністрації, партнерів, волонтерів, студентів і своїх підопічних.

– Допомагати всім, хто потребує захисту, без огляду на відстані та кордони – велична місія, яку виконують представники Товариства Червоного Хреста України. Ці люди нагадують нам, що саме чуйність та милосердя рятують світ, – зазначив у вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Учасникам заходу нагадали історію виникнення організації  в Україні. Її офіційна діяльність розпочалася 18 квітня 1918 року в Києві. Проте задовго до заснування цієї організації сестри милосердя та лікарі вже сповідували її основні принципи – допомога всім стражденним без розрізнення на «своїх» і «чужих».

Під час воєн активісти Товариства Червоного Хреста України допомагали пораненим на полі бою та опікувались мирним населенням, створюючи санітарні загони і пункти харчування. У мирний час Товариство сприяло органам державної влади у їх діяльності в гуманітарній сфері. За роки незалежної України було створено службу розшуку – єдину офіційно визнану службу, що безкоштовно надає допомогу з пошуку та відновлення родинних зв’язків, втрачених внаслідок різних екстремальних ситуацій.

Сьогодні Товариство Червоного Хреста України – це близько 7 мільйонів громадян, об’єднаних майже 50 первинними організаціями.

Запорізька обласна організація Товариства – потужна ланка в її мережі, яка має  28 районних організацій у кожному районі і місті області. Патронажна служба нараховує 160 сестер, котрі надають допомогу вдома 15-ти тисячам самотніх нужденних громадян. У обласній організації створені, обладнані і працюють 26 банків одягу, 15 кімнат медико-соціальної допомоги, діють у віддалених населених пунктах 64 пункти першої допомоги, де на добровільних засадах працюють волонтери Червоного Хреста.

Завдяки активній взаємодії з органами місцевого самоврядування, структурами соціального захисту населення, охорони здоров’я, освіти  діють на території області такі програми як гаряче харчування для бездомних, продовольча та гігієнічна підтримка тим, хто вперше захворів на туберкульоз, підтримка хворих на ВІЛ/СНІД, робота з наркозалежними, робота з підлітками в рамках конкурсу «Обери життя» тощо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни