Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький перинатальний центр стане одним з кращих в Україні - Олександр Вілкул

13 квітня 2013 - 13:12

У ході робочої поїздки до Запоріжжя Віце-прем’єр міністр України Олександр Вілкул разом з головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком та іншими представниками обласної і міської влади ознайомився з ходом будівництва обласного перинатального центру.

Про хід та перспективи подальшої реконструкції будівлі перинатального центру Олександра Вілкула поінформували заступник голови облдержадміністрації Андрій Запорожченко та головний лікар міського пологового будинку №5 Олександр Кирилюк.

Як повідомив Андрій Запорожченко, загальна вартість робіт зі створення перинатального центру, враховуючи придбання медичного обладнання, складає 72,2 млн. грн.

Наразі виконано демонтажні роботи, монолітний залізобетонний пояс і пінобетонну кладку технічного поверху, встановлено металоконструкції покрівлі та її покриття, виконано стяжки на 90% та гіпсокартонні перегородки на 50%, внутрішні санітарно-технічні роботи в акушерському блоку. Також на 70% здійснено роботи з вентиляції, встановлено два ліфти та один підйомник, зведено дві прибудови до акушерського блоку, а також проведено роботи з телефонізації, пожежної сигналізації та голосового оповіщення на 50%. Крім того, виконано фасади та замінено вікна на металопластикові в акушерському та гінекологічному корпусах.

Олександр Вілкул зазначив, що запорукою успішної роботи центру є кілька складових: належна будівля, необхідне медичне обладнання та кваліфіковані лікарі, які надаватимуть допомогу жінкам та дітям. Саме тому підготовка кадрів повинна бути одним з головних моментів при створенні перинатального центру, тож медики повинні проходити навчання не лише в кращих центрах України, а й за кордоном.

- У модернізації медичної системи один з найбільш успішних національних проектів – це «Нове життя», який реалізується під патронатом Президента України Віктора Януковича. Проект включає в себе будівництво сучасних перинатальних центрів по всій країні,  вони надаватимуть допомогу людям, які її найбільше потребують: матерям та новонародженим. Реалізація проекту триває вже два роки, і вже є міста, де центри розпочали свою роботу. Є конкретні результати: в регіонах, де перинатальні центри вже працюють, дитяча та материнська смертність знизилась удвічі, - зазначив Олександр Вілкул.

Урядовець переконаний: запорізький перинатальний центр буде одним з кращих в Україні, і вже поточного року він відкриє свої двері для матерів та дітей, які отримуватимуть висококваліфіковану допомогу відповідно до найвищих європейських та світових стандартів.

- Дозволю собі не погодитися з Олександром Юрійовичем. Наш перинатальний центр стане не просто одним з кращих, а найкращим в Україні. І для цього ми докладаємо та будемо докладати всіх зусиль. Запоріжці заслуговують на те, щоб обслуговуватися в найкращому центрі, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також очільник області додав, що Олександр Вілкул – один з тих урядовців, які цілодобово відповідають на дзвінки, і на всі поставлені питання дають чіткі та конкретні відповіді.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни