Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Бізнес – це фундамент, на який має спиратися влада»

11 квітня 2013 - 16:43

Проблеми малого та середнього бізнесу та шляхи їх вирішення  стали основною темою Форуму з питань розвитку підприємництва в Запорізькій області, який відбувся в облдержадміністрації.  У роботі Форуму взяв участь голова Державної інспекції України з питань захисту справ споживачів Сергій Орєхов,  підприємці із Запоріжжя та області, представники влади, контролюючих та правоохоронних органів.

Як підкреслив, відкриваючи зібрання, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, проведення Форуму в такому форматі відбулося в рамках завдань, що сьогодні перед органами влади ставить Президент України Віктор Янукович. Ліквідація бюрократичних бар’єрів, скорочення перевірок, підтримка бізнесу – основні напрямки роботи  для влади всіх рівнів, які сформулював під час останнього засідання Комітету з економічних реформ Глава держави.

- Завдання, яке окреслив Президент, чітке та однозначне: бізнес – це той фундамент, на який має спиратися влада. Без вас – представників малого та середнього бізнес - майбутнє України неможливе, - звернувся до присутніх підприємців голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Влада та бізнес мають працювати спільно, вирішуючи у конструктивному діалозі проблеми, з якими стикаються підприємці,  зазначив очільник регіону та закликав присутніх до максимально відвертої розмови.

Саме на проблемах зосередилися у своїх виступах учасники Форуму. Найгострішим питанням, яке звучало майже в кожному виступі, для підприємців залишається кількість перевірок  з боку контролюючих органів.

За даними, які навів заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, минулого року на підприємствах регіону було проведено 49 тисяч перевірок. Лише інспекція з питань захисту справ споживачів перевіряла малий та середній бізнес більше 500 разів. І не завжди дії інспекції були законними,  нарікали підприємці.

Незадоволений роботою запорізьких підлеглих і голова Державної інспекції України з питань захисту справ споживачів Сергій Орєхов. За його словами Держінспекція за 2012 рік опрацювала 90 тисяч звернень громадян щодо неякісних товарів та послуг, тим часом до Запорізької обласної інспекції звернулося за допомогою лише одна тисяча заявників.

- Або проблем немає, або це результат незадовільної роботи. Я схиляюся до другого. Тому ми будемо цю структуру укріплювати і ця робота вже розпочалася, - зазначив Сергій Орєхов.

За словами голови Держінспекції з питань захисту прав споживачів, створення дієвої та ефективної структури інспекції саме на регіональному рівні, із залученням до співпраці органів місцевої влади, громадськості  є основним завданням на поточний період. Механізмом у цій роботі є підписання меморандумів про співпрацю  з громадськими об’єднаннями та органами влади.

Робота контролюючих органів має бути законною та зрозумілою для підприємців, і тоді вона не буде викликати відторгнення у бізнесу,  вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. А місцева та регіональна влада має працювати над створенням сприятливих умов для ведення бізнесу. Так, у Запорізькій області прийнято регіональну програму «Мала пекарня», що спрямована на підтримку підприємництва. Як зазначив голова облдержадміністрації, необхідно опрацювати також  програму зі створення невеликих продуктових крамниць та майданчиків для торгівлі сільгосппродукцією у кожному районі міста.

- Необхідно наблизити максимально виробника продукції з мінімальною ціною до покупця, - зауважив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації, підбиваючи підсумки Форуму, закликав усіх представників влади до більш тісної співпраці з бізнесом, а своїм підлеглим на територіях навіть визначив терміни – зустрічатися з підприємцями для не менше, ніж один раз на місяць.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни