Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«ЗЕРЗ» готується до збільшення обсягів виробництва та будівництва нових електровозів

10 квітня 2013 - 14:24

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав Запорізький електровозоремонтний завод, під час якої ознайомився з роботою підприємства, оглянувши механічний, електромашинний та збиральний  цехи. Голові облдержадміністрації продемонстрували технологію капітально-відновлювального ремонту електровозів, адже на підприємстві фактично друге життя набувають машини, які не лише вичерпали строки експлуатації, але й побували у важких аваріях. За словами заводчан, строк експлуатації електровозів після проведених на підприємстві робіт подовжується на 15 років.  

Олександр Пеклушенко ознайомився з унікальним обладнанням заводу – лазерним комплексом Bystronic та автоматизованим пресом Hammerly. Завдяки їм завод задовольняє власні потреби у комплектуючих та необхідних металоконструкціях.

Як повідомив голова правління ДП «ЗЕРЗ» Віталій Бондаренко, сьогодні щомісячно завод ремонтує п’ять електровозів. Вже в другому півріччі підприємство планує збільшити обсяги виробництва та ремонтувати до семи машин щомісяця.

Розвиток реального сектору економіки регіону – сьогодні першочергове завдання влади, тому увага сконцентрована саме на таких підприємствах як «ЗЕРЗ», які мають великий потенціал та перспективи – наголосив  голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Програмою розвитку цього підприємства я почав займатися  фактично на старті своєї роботи. Причина перша та найголовніша – це робочі місця. Цей завод дає роботу тисячам запоріжців. Причина друга: це підприємство дуже важливе з точки зору розвитку економіки Запорізького краю. І причина третя: цей завод має колосальний потенціал, - підкреслив голова облдержадміністрації

Перспективи розвитку «ЗЕРЗу»  в міністерстві інфраструктури пов’язують із залученням інвестора. Як повідомив Олександр Пеклушенко, в Уряді розглядають кілька варіантів створення спільного підприємства. Серед найперспективніших партнерів – чеська компанія «Skoda TT».

- Наше завдання - працювати з міністерством та підштовхувати його, щоб цей проект не зірвався.  Проект розраховано на п’ять років. І він дасть потужний економічний ефект,  дозволить за 15 років оновити парк електровозів не лише в Україні, а й у країнах СНД, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами керівника підприємства Віталія Бондаренка, перший новий електровоз на заводі планують збудувати вже у 2014 році.

- Це виробництво розпочнеться з того, що наші фахівці поїдуть до Чехії, де будуть навчатися будівництву  електровозів. Планується, що перші п’ять електровозів зберуть у Чехії, а шостий вже в Запоріжжі. Це завдання 2014 року, - розповів голова правління ДП «ЗЕРЗ».

На поточний рік запланована велика підготовча робота – створення спільного підприємства, проектні роботи, узгодження документації. Будівництво нового збирального цеху, в якому будуть вироблятися нові електровози, заплановано на 2014 рік.

Реалізувати цей перспективний проект та зберегти «ЗЕРЗ» як флагман індустрії Запорізької області та України – спільне завдання влади, керівництва та колективу підприємства,  вважає голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни