Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Ми створимо всі необхідні умови для співпраці запорізького та німецького бізнесу»

14 березня 2013 - 11:15

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук зустрівся з Генеральним Консулом Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку Клаусом Ціллікенсом та обговорив з ним перспективи співпраці німецького та запорізького бізнесу.

Привітавши високого гостя на запорізькій землі, Петро Гончарук запропонував обговорити конкретні перспективні напрямки співпраці.

- Запорізька область – потужний промисловий та агропромисловий регіон, який має значний потенціал для інтенсивного розвитку. Тому ми можемо запропонувати широке коло напрямків для подальшого співробітництва з Федеративною Республікою Німеччина, - відзначив Петро Гончарук.

Пан Ціллікенс зазначив, що йому дуже шкода, що він тривалий час не був у Запорізькій області, але зараз планує посилити співпрацю.

- Ми хочемо відзначити цьогорічний День німецької єдності саме в Запоріжжі, після головного святкування в Києві, яке відбудеться 3 жовтня. Але крім культурних заходів ми  хотіли б залучити й бізнес, щоб налагодити німецько-запорізьке співробітництво, - повідомив Клаус Ціллікенс.

За словами Генконсула, представникам німецького бізнесу було б дуже цікаво та корисно зустрітися не лише із запорізькими колегами, а й з представниками місцевої влади.

- Ми дуже зацікавлені в співпраці з Німеччиною, тому готові всіляко сприяти та підтримати цю ініціативу. Крім того, після візиту німецької делегації ми хочемо відправити й запорізьку делегацію до ФРН. Останнім часом товарообіг між Німеччиною та Запорізькою областю знизився і, переконаний, ми зможемо це змінити завдяки таким заходам. Крім того, ми готові змінити дату проведення Міжнародного енергетичного форуму, який проводиться в нашому регіоні, щоб у ньому змогли взяти участь і учасники німецької бізнес-делегації, яка приїде на початку жовтня. Ми створимо всі необхідні умови для комфортного та результативного спілкування німецького та запорізького бізнесу, - зазначив Петро Гончарук.

Також Клаус Ціллікенс повідомив, що наразі реалізується проект «Чисте повітря для Маріуполя», і Німеччина планує розширити його для реалізації в інших регіонах України. Серед головних цілей проекту – визначення заходів з поліпшення якості повітря, емісії парникових газів, координація та контроль за виконанням цих заходів, а також створення можливостей для здійснення моніторингу їх виконання в незалежних організаціях. Завдяки цьому проекту та за умови реалізації необхідних природоохоронних заходів вже через кілька років екологічна ситуація в регіоні може значно поліпшитися.

Петро Гончарук висловив велике зацікавлення цим проектом.

- Одразу можу сказати, що для нашого регіону вкрай важливі будь-які екологічні проекти та програми, адже для обласної влади екологічний стан регіону та шляхи його поліпшення знаходиться на першому місці, - зазначив посадовець.

Після зустрічі з керівництвом облдержадміністрації Генконсул зустрівся з представниками Запорізької міської влади, а також планує відвідати ВАТ «Запоріжсталь».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі