Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін провів нараду з питання ліквідації стихійної торгівлі на вул. Анголенка

15 серпня 2005 - 10:14

В овальній залі облдержадміністрації для обговорення питання зібралися посадові особи облдержадміністрації, міськвиконкому, Жовтневої райадміністрації, керівництво ринків „Дніпротранссервіс” та Центрального і громадської організації „Ідеал”.

Представники організації „Ідеал” вимагають від міської влади легалізувати їх стихійну торгівлю на вул.Анголенка, апелюючи до міськвиконкому тим, що це єдиний спосіб прогодувати себе та свої сім’ї.  Також підприємці „Ідеалу” підкреслили, що не бажають переходити на будь-які запропоновані їм торгові місця.

Представники міської влади в свою чергу подали висновки пожежної, санітарної, архітектурної та інших служб, згідно яких  виконання вимог „Ідеалу” є неправомірним.

Вислухавши аргументи зацікавлених сторін, Олександр Сін зазначив, що даний конфлікт лежить у площині моральній, так як міська влада, вирішивши ліквідувати стихійну торгівлю на вул.Анголенка, не подбала про забезпечення „стихійників” конкурентоспроможними торговими місцями. Разом з тим, необхідно визначитися, яка категорія підприємців займається стихійною торгівлею – чи це дійсно неплатоспроможні громадяни, які не в змозі сплатити ринковий збір, податки тощо чи підприємці, які намагаються торгувати, прикриваючись статусом неплатоспроможності.

Заступник голови облдержадміністрації запропонував представникам громадської організації в тижневий термін надати список стихійних торговців,  (їх за словами представників „Ідеалу” близько 300 чоловік), для того щоб реально оцінити ситуацію по кожній особі та конкретно приймати рішення. Олександр Сін зазначив: „ Наша біда в тому, що ми намагаємося оперувати загальними поняттями, а нам потрібно перейти до конкретних питань, конкретно розглядати ситуацію по кожному підприємцю”.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи