Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Приватизація й управління державною власністю

Регіональне відділення ФДМУ по Запорізькій області провело засідання колегії

27 грудня 2012 - 13:12

Результатом системної роботи регіонального відділення стало зменшення заборгованості із заробітної плати двох економічно неактивних товариств – ВАТ „Вуглецевий композит” і ВАТ „НДІ Перетворювач” – у порівнянні з початком 2012 року на 321, 1 тис. грн. і 74, 5 тис. грн. відповідно. Про це повідомила перший заступник начальника регіонального відділення О.Д.Спіріна на засіданні колегії. Це стало можливим завдяки спільній роботі регіонального відділення, Фонду державного майна України, Запорізької обласної державної адміністрації та керівництва цих господарських товариств. Надходження ще понад 200 тис. грн. очікують у грудні від реалізації виконавчою службою майна ВАТ „Вуглецевий композит”. Ці кошти будуть направлені на погашення заборгованості товариства. Господарським судом Запорізької області 23.10.2012 був затверджений план санації ВАТ „НДІ „Перетворювач”, яким передбачено погашення заборгованості протягом трьох місяців. Крім того, регіональне відділення продовжує пошук ефективного інвестора. 

Також на засіданні колегії розглянули питання про стан управління державним майном, яке не увійшло до статутних капіталів господарських товариств у процесі приватизації, та звернули увагу присутніх на проблемні питання, які виникають у процесі передачі до комунальної власності житлового фонду та майна, яке перебувало на балансах ліквідованих товариств. Були проаналізовані причини, які затримують передачу житлового фонду та об’єктів соціальної інфраструктури до комунальної власності, серед яких виділені, зокрема, відсутність фінансування заходів, пов’язаних з оформленням права власності на державне майно та виготовленням технічної документації, відсутність технічної документації, аварійний стан житлових будинків, банкрутство та ліквідація господарських товариств-балансоутримувачів державного майна. З метою прискорення процедури приймання-передачі у комунальну власність об'єктів житлового фонду, у тому числі гуртожитків, регіональне відділення упродовж року провело низку нарад, в яких взяли участь представники Запорізької міської ради, Управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Запорізькій області, районних державних адміністрацій, міських, сільських, селищних рад. На нарадах були опрацьовані та узгоджені спільні дії з питання приймання-передачі у комунальну власність відповідних територіальних громад об'єктів житлового фонду.

Питання виконання Помісячного пооб‘єктного плану-графіка виставлення на продаж у І-ІV кварталах 2012 року пакетів акцій господарських товариств, державні корпоративні права яких перебувають в управлінні регіонального відділення, та заходи щодо продажу пакетів акцій у 2013 році також було внесене до порядку денного колегії. На засіданні було детально проаналізована робота регіонального відділення у цьому напрямку. А також проінформовано, що з метою реалізації положень Державної програми приватизації  на 2012-2014 роки регіональним відділенням планується протягом 2013-2014 років  завершити продаж акцій, що належать державі у статутних капіталах ВАТ "НДІ "Перетворювач" (46,04%), ВАТ "Вуглецевий композит" (99,36%), ВАТ „Токмацький елеватор” (10,39 %), ВАТ „Сонячне–2007” (47,98 %), ВАТ „Запорізьке облплемпідприємство (50%+1 акція), ПрАТ „Бердянське племоб‘єднання” (25,126 %) та ВАТ „Супутник” (20 %).

Майже 7 тисяч вхідних документів було одержано та опрацьовано регіональним відділенням за 9 місяців 2012 року. Про це повідомили, розглядаючи питання про стан виконавської дисципліни у регіональному відділенні. Відповіді на документи надавались із дотриманням термінів, та жодного порушення допущено не було.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі