Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юрій Артеменко забезпечив дієву підтримку археологічній експедиції історичного факультету Запорізького національного університету

5 серпня 2005 - 14:17

Всього партійці передали членам експедиції 16 новісіньких наметів на 2-3 особи, великий штабний намет та  40  теплих спальників. Частину  цього скарбу губернатор вручив археологам, проводжаючи їх в експедицію. Він пообіцяв  допомогти з  повною  екіпіровкою  і слово своє дотримав. Так  на прохання Юрія Артеменка заступник губернатора Олена Зайковська  разом із  представниками  НС «Наша Україна» -  членом центральної контрольно-ревізійної комісії партії  Оленою Бєляєвою, заступником голови виконкому обласної партійної  організації Тетяною Скоропадською за підтримки заступника директора ВАТ «ЗТР» - голови Ленінської районної партійної організації Андрія Хоменка  завітали  у табір експедиції і  передали  археологам  велику кількість  наметів і спальників, а також продукти харчування.

Експедиція під керівництвом  начальника  археологічної лабораторії університету, доцента  кафедри  історії України історичного факультету ЗНУ  Геннадія Тощева  досліджує  комплекс курганів  Мамай–гора  у Кам’янсько-Дніпровському районі нашої області впродовж 20 років.  Комплекс налічує  186 курганних об’єктів і понад 500 поховань періоду  з часів  неоліту до середньовіччя.  Світова археологія  вважає його найбільшим  в Україні. Його включено в єдиний міжнародний туристичний маршрут, що  прокладений  на  півдні нашої держави.

Керівник експедиції Геннадій Тощев та заступник ректора ЗНУ професор Федір Турченко, студенти університету щиро подякували за щедрі подарунки. Вони розповіли, що за 20 років існування і плідної роботи експедиції вперше обласна влада  надає  дієву підтримку науковцям-археологам. Значення здобутків експедиції для української і світової науки важко переоцінити. Адже тільки цього літа  на Мамай-горі знайдено 14 поховань епохи бронзи,  часів середньовіччя та скіфських. Кілька десятків знахідок, що мають надзвичайну важливість для науки, передані у сховища Запорізького обласного та Кам’янсько-Дніпровського краєзнавчих музеїв.

Член центральної контрольно-ревізійної комісії партії Олена Бєляєва, спілкуючись із членами археологічної експедиції, відзначила  їхні наукові здобутки, побажала цікавих знахідок і пообіцяла, що обласна партійна організація НС «Наша Україна»  і  запорізький губернатор Юрій Артеменко  надаватимуть  підтримку  науковцям.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 860-го дня війни

Чотири автобуси – чотири порушення: в Запоріжжі перевірили транспорт на внутрішньообласних маршрутах

Благодійний фонд «Світ Україна. Пологи» об’єднав волонтерів із золотими серцями

Ми сильні, бо ми – українці! – переконаний військовослужбовець Олександр Колісніченко

Українцям за кордоном продовжать можливість ДНК-тестування для пошуку рідних

Як отримати грант до 15 тисяч доларів українським підприємицям

Вступна кампанія до профтехів: оголошено старт

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти завдали 429 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 858-го дня війни

В Запоріжжі відзначили 32-річчя військової частини 3026 Нацгвардії України

Повне знеструмлення підприємства: як уникнути техногенної катастрофи