Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Міжнародні інтеграція і співпраця

Проведення святкування Дня Європи в Запорізькій області

21 травня 2012 - 11:55

В Запорізькій області відбулося святкування Дня Європи 19 травня 2012 року. З нагоди відзначення Дня Європи в області було проведено наступні святкові заходи:

конкурси, брейн-ринги на знання реалій сучасної Європи та надбань України на її шляху до Євросоюзу, конкурси стіннівок «Європа і ми»; вікторини під загальною назвою «Що я знаю про ЄС?»: «Вікно в Європу», «Інтеграція у європейський інформаційний простір - важлива умова розвитку медицини в Україні» "Майбутнє України - з Європою", «Якою я бачу Україну в ЄС?»;

конкурси рефератів, віршів, пісень до Дня Європи, конкурси на краще знання життя у країнах сучасної Європи "Я громадянин Європи";

уроки, лекції, семінари на теми: «Євросоюз і Україна», «День Європи в Україні», «Традиції і перспективи співробітництва України та Європейського союзу», «Історія виникнення і розвитку Європейського Союзу», «Європейська перспектива України: реалії і сучасність», «Сутність та роль Європейського союзу у сучасному житті»; «Україна - європейська держава»; «Європа - наш загальний дім», «Історія і культура країн Європи», «Столиці європейських країн», «Європейський вибір України»;

тижні європейських мов, круглих столів, конференцій, науково-практичних семінарів, диспутів, зустрічей, презентацій, присвячених актуальним питанням євроінтеграційної політики України.

Зокрема в окремих вищих навчальних закладах проведені такі заходи:

у Запорізькому торговому коледжі ЗНУ проведено тематичну виховну годину «Об'єднана Європа і Україна - колективна безпека»; єдиний день інформування населення до Дня Європи; засідання круглого столу гуртка «Євроклуб», присвяченого висвітленню сутності та ролі Європейського Союзу в сучасному світлі та відзначення Дня Європи; конкурс плакатів та рефератів «Ми пізнаємо Європу - Європа пізнає нас»; в бібліотеці коледжу оформлена виставка «Європа багатолика, єдина, близька, велика».

Відбулася студентська конференція «Особливості євроінтеграційної політики України: політичні, соціальні, культурні, правові чинники»; студенти коледжу взяли участь у кінофестивалі «Тиждень Європейського кіно».

У КВНЗ «Мелітопольський медичний коледж» ЗОР проведено Інформаційно-тематичну виставку в бібліотеці коледжу. Круглий стіл «Україна в Європі та світі». Виховну годину «Європейські країни».

У КЗ «Мелітопольське училище культури» ЗОР прочитана тематична лекція «День Європи - в Україні» для студентів Ш курсів. Організовано тематичну книжкову виставку «Україна - країна європейська» Студенти взяли участь у міському фестивалі депортованих народів до Дня Європи. Проведено день відкритих дверей, присвячений Міжнародному дню музеїв та Дню Європи.

У ПВНЗ «Коледжу сучасних знань КПУ» прочитано цикл тематичних лекцій: «Європа багатолика, єдина, близька, велика», випущено інформаційну газету «Європа очима молоді». У бібліотеці навчального закладу оформлено тематичну книжкову виставку з питань діяльності Європейського Союзу та відзначення дня Європи.

У Бердянському машинобудівному коледжі ЗНТУ проведено в академічних групах тематичні лекції для студентів про сутність та роль Європейського Союзу в сучасному світі; студенти коледжу взяли участь у зустрічі з польською молоддю, організованою Польським товариством у Бердянську та Центральною бібліотекою ім. Н. Крупської, де мали можливість не лише послухати своїх однолітків, але і неформально поспілкуватися після закінчення зустрічі; взяли участь у засіданні "круглого столу", присвяченому Дню Європи, що відбувся за ініціативи відділу сім'ї, молоді, спорту Бердянського міськвиконкому; організовано книжкову виставку та викладку фотоматеріалів, присвячених Європейським країнам та сутності ЄС; вікторину серед студентів та викладачів "Як добре ви знаєте республіку Польща", переможці якої були відзначені грамотами.

У Мелітопольському державному педагогічному університеті ім. Б.Хмельницького проведені тематичні книжкової виставки в бібліотеці університету, кураторські виховні години, присвячені Дню Європи. 17.05.2012 р. - Організована та проведена молодіжна соціальна акція «Відкрий Європу для себе. Відкрий Європу в собі». Студенти взяли участь у святковому концерті присвяченому Дню Європи, який проходив у міському парку імені М.Горького.

У Запорізькому національному технічному університеті - працює виставка періодичних видань, присвячених відносинам між Україною та країнами-членами Європейського Союзу під назвою «Європейська мозаїка», створено стенд за матеріалами , наданими представниками Посольств країн Європейського Союзка їх відносин з Україною», студентам гуманітарного факультету прочитані лекції «Історія створення Європейського Союзу», «Особливості функціонування Європейського валютного союзу» «Перспективи України щодо вступу до ЄС», навчальні матеріали доповнені додатковою інформацією про інтеграцію України до Європейського Союзу».

У Запорізькому інституті економіки та інформаційних технологій 27-29 травня ц.р. відбулася наукова конференція «Передумови та пріоритети українсько-польського співробітництва в умовах посилення євроінтеграції» спільно з вищими навчальними закладами Польщі.

У Бердянському державному педагогічному університеті - єдиний день інформування з використанням методичних рекомендацій розміщених на сайті Асоціації міст України та громад, засідання круглого столу «Євросоюз і Україна: відносини і перспективи», підготовлено інформаційні стіннівки : «Європа і ми».

В бібліотеках навчальних закладів підготовлено виставку книг «Європейський союз і Україна», оформлені експозиції та виставки науково – публіцистичної літератури, фотографій, інформаційно – методичних матеріалів, присвячених вищезазначеному заходу «Україна - ЄС», «Мандруємо Європою», «Євро-2012», «Україні – держава європейська», «Сучасне обличчя України», «Європейський простір», «Європа і Я». Також в бібліотеках оформлені тематичні полички та інформаційні куточки «Європа спільний дім», «Європа − Україна», проведені бесіди з читачами «Європа поряд», «Нові можливості держави».

В обласній філармонії відбулись концерти «Музика Франції ХХ століття» та камерної музики до Дня Європи, в кіноконцертному залі ім. О. Довженка пройшов «Тиждень Європейського кіно».

Крім того, в рамках святкування Дня Європи 17 травня свято «Європа в серці, а серце – в Україні» завітало до КЗ «Комишуваська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.» Оріхівського району смт. Комишуваха Запорізької області. Організаторами заходу виступили управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, координатори Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Запорізький обласний осередок Європейська Молодь України.

У заході прийняли учать керівництво Оріхівського району та області, вчителі та учні 6-11 класів. В ході заходу було проведено ряд конкурсів, винагородою за участь у яких було вручення матеріалів з символікою Європейського Союзу.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі