Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для запоріжців, які страждають на гіпертонію, лікарські засоби стануть більш доступними

12 грудня 2012 - 09:08

Для запоріжців, які страждають на гіпертонію, лікарські засоби стануть більш доступними

В області реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для  осіб з гіпертонічною хворобою. З метою роз’яснення заходів, передбачених проектом, начальник управління охорони здоров’я ОДА Андрій Запорожченко провів обласну селекторну нараду.

За словами Андрія Запорожченка, даний проект покликаний підвищити економічну доступність лікарських засобів, насамперед, для соціально незахищених хворих на гіпертонічну хворобу.

- На підготовчому етапі в кожному лікувально-профілактичному закладі області створено перелік хворих на гіпертонічну хворобу, в більшості з них сформовано електронний реєстр даної категорії осіб, який постійно оновлюється, - зазначив посадовець.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою» Запорізька область отримала субвенцію в сумі 1,4 млн. грн.

У ході реалізації проекту проведено тренінги та заняття зі складанням заліків серед медичних працівників із залученням фармацевтів щодо взаємозамінюваності лікарських засобів у межах міжнародної непатентованої назви, відповідної виписки рецептів та відпуску лікарських засобів в аптечних закладах хворим на гіпертонічну хворобу. Крім того, на телеканалах області постійно транслюються відеоролики, на радіо - аудіоролики з роз’ясненням для населення  питань реалізації пілотного проекту.

Управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації розроблено та затверджено Порядок взаємодії між управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації, лікувальними закладами та суб’єктами господарювання,  які здійснюють відпуск лікарських засобів за рецептами з оплатою споживачем різниці між  фактичною роздрібною ціною, встановленою на момент придбання лікарського засобу, та референтною ціною, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України станом на 1 вересня 2012 року.

 За підсумками селекторної наради Андрій Запорожченко доручив керівникам лікувально-профілактичних закладів області активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо впровадження пілотного проекту, а також взяти під особистий контроль забезпечення доступності придбання гіпотензивних препаратів населенням сільських районів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі