Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячі садки у Гуляйполі відновлюють свою роботу

10 грудня 2012 - 12:12

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко з робочою поїздкою відвідав Гуляйпільскій район. Очільник області провів робочу нараду з керівництвом району та міста Гуляйполе, а також ознайомився з роботою двох дитячих садків: «Джерельце» та «Сонечко».

Як підкреслив голова облдержадміністрації, головною метою його поїздки стало бажання особисто розібратися у ситуації, яка склалася у Гуляйполі у зв’язку з тимчасовим припиненням роботи закладів дошкільної освіти.

Як розповів голова Гуляйпільскої райдержадміністрації Олександр Гура, з 19 листопада працівники дошкільних закладів взяли тарифні відпустки, у зв’язку з чим було призупинено роботу чотирьох з п’яти дитячих садків. Крім того було досягнуто домовленості, що усіх дітей, які відвідували ці заклади, тимчасово прийматиме черговий дитсадок «Джерельце», у якому наявні вільні місця. Черговий садок мав можливість приймати усіх дітей, котрі відвідували інші дошкільні заклади, роботу яких планували поновити 17 грудня. Крім того Олександр Гура повідомив, що в Гуляйпільському районі немає заборгованості перед працівниками дошкільної освіти ані з заробітної плати, ані з виплати відпускних.

- Проблема доволі прозаїчна. Це не чиясь безвідповідальність, а, насамперед, відсутність достатньої кількості коштів. Відтак найголовніше завдання на сьогодні для обласної та місцевої влади – знаходити фінанси. Зокрема, під час недавньої робочої поїздки до Києва за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром, нам вдалося знайти необхідні кошти на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери – це понад 55 мільйонів гривень. Тому висновок один: з понеділка дитячі садки у Гуляйполі повинні розпочати свою роботу, - наголосив Олександр Пеклушенко, підбиваючи підсумки робочої поїздки до Гуляйпільського району.

Коментуючи рішення районної влади щодо тимчасового призупинення роботи одразу кількох дитячих закладів, голова облдержадміністрації зауважив: «У подібних ситуаціях необхідно обов’язково радитися з обласною владою. Закриття будь-якого дитячого садочку на території Запорізької області є неможливим без мого відома.»

Під час відвідування дитячих садочків у Гуляйполі, очільник області зробив ряд зауважень щодо матеріально-технічного стану закладів дошкільної освіти. Щоправда загалом Олександр Пеклушенко позитивно оцінив роботу керівництва та педагогічних колективів закладів дошкільної освіти  Гуляйполя, подарувавши від обласної влади двом садочкам, до яких завітав, пральну машинку та холодильник.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі