Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На «Запоріжсталі» завершено реалізацію проекту, який дозволить підприємству знизити споживання природного газу вдвічі

7 грудня 2012 - 14:18

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь в урочистому відкритті базисного складу вугілля МК «Запоріжсталь».

Будівництво цього об’єкта є завершальним  етапом у реалізації масштабного проекту комбінату – будівництва комплексу по вдуванню пиловугільного палива.

Як розповів генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, реалізація цього проекту дозволить підприємству знизити споживання природного газу майже вдвічі. Отже собівартість чавуну, який виробляється «Запоріжсталлю», буде знижено майже на 15%. За рахунок зменшення споживання коксу у виробництві продукції також буде досягнуто певний екологічний ефект. Кількість викидів парникових газів у атмосферу зменшиться на 300 тис. тонн на рік у перерахунку на СО2.  Завдяки будівництву базисного складу вугілля на «Запоріжсталі» було створено 88 нових робочих місць.

- Запуском цього проекту ми довели, що можемо в будь-якій складній економічній ситуації в стислі терміни вирішувати важкі завдання. І це лише перший наш крок.  Найближчим часом ми пустимо в експлуатацію агломашину №1 та електрофільтр. У наступному році зробимо травильне відділення та доменну піч. А далі  разом побудуємо майбутнє цього заводу, - наголосив Ростислав Шурма.

Голова облдержадміністрації ознайомився з роботою базисного складу вугілля та високо оцінив масштаб проекту та позицію інвестора «Запоріжсталі», який вкладає значні кошти в модернізацію підприємства.

- Цей масштаб не можна оцінювати ні в мільйонах, ні в мільярдах. Його можна оцінити лише з точки зору того, що очікує «Запоріжсталь» у майбутньому. А «Запоріжсталь» очікує серйозна реконструкція. Я в черговий раз переконався, що там, де у власників є розуміння, де у власників є команда та відповідальність, завжди буде результат, незважаючи на жодні кризові явища. Найголовніша криза – це криза невіри у свої сили, у сили свого колективу. Така криза на «Запоріжсталі» відсутня. Це є головною складовою успіху, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Очільник області також підкреслив, що успішна діяльність таких промислових гігантів як «Запоріжсталь» є запорукою розвитку регіону. Адже підприємство наповнює бюджет, і завдяки цьому з’являється можливість реалізувати важливі соціальні та інфраструктурні проекти в Запоріжжі та  області.

Загальна вартість будівництва комплексу по вдуванню пиловугільного палива на МК «Запоріжсталь» склала більш ніж 1 млрд. грн.. Будівництво останнього об’єкта комплексу – базисного складу вугілля – обійшлося підприємству в  350 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі