Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Музеї та заповідники області запрошують військовослужбовців на безкоштовні екскурсії за спеціальною програмою

5 грудня 2012 - 14:53

Музеї та заповідники області запрошують військовослужбовців на безкоштовні екскурсії за спеціальною програмою

З нагоди Дня Збройних Сил України, який відзначається 6 грудня, в Запорізькій області стартувала Всеукраїнська культурно-просвітницька акція «Українські музеї – українській армії. Відкриті двері», яка триватиме протягом п’яти років.

Як повідомила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Ірина Конарева, акція започаткована журналом «Військо України», і проводиться за підтримки облдержадміністрації. До неї долучаються всі музеї та заповідники Запорізького краю, яких у нас нараховується 25. Практично в кожному музеї є експозиційні розділи, які висвітлюють події періоду Великої Вітчизняної війни, локальних воєн, експонується зброя та її фрагменти  тощо.

Головні партнери акції - Національний заповідник «Хортиця», обласний краєзнавчий музей та Музей історії зброї. Наприклад, обласний краєзнавчий музей тісно співпрацює із Запорізьким обласним військовим комісаріатом, для військовослужбовців традиційно проводяться культурно-виховні заходи та безкоштовні екскурсії.

Першою «ластівкою» всеукраїнської акції стала організація екскурсій для військовослужбовців Запорізької артилерійської бригади ім. генерала Петрова, якій цього року виповнюється 70 років. Спеціально розроблені науковими співробітниками екскурсії по туристичних об'єктах Національного заповідника «Хортиця» дозволили солдатам, офіцерам та членам їхніх сімей побувати в Музеї історії запорозького козацтва, історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» та в реставраційному павільйоні, де зберігаються підняті з дна Дніпра козацьке судно І пол. ХVIIІ ст. «Чайка» і бригантина російського типу ХVІІІ ст.

- Ця акція надає можливість  військовослужбовцям ознайомитися з експозиціями, історією зброї та військового мистецтва українців. Сподіваємося, що цей проект приверне увагу  не тільки керівників музеїв, а й діячів культури та меценатів, - зазначив генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

Всеукраїнська культурно-просвітницька акція «Українські музеї – українській армії. Відкриті двері» триватиме протягом п’яти років, тож для військовослужбовців з усіх регіонів України двері музеїв славетного Запорізького краю відкриті: екскурсії проводитимуться безкоштовно, за спеціально підготовленою програмою.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі