Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

27 листопада 2012 - 14:50

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

22 листопада 2012 року відбулося спільне засіданні колегії облдержадміністрації, регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області на якому серед розглянутих питань – питання про стан виконання Комплексного плану заходів щодо профілактики правопорушень у Запорізькій області на 2011-2015 роки, про хід опалюваного сезону та підготовку інфраструктури області до роботи у несприятливих погодних умовах, про стан оплати праці в області та погашення заборгованості з виплати заробітної плати за підсумками 9 місяців 2012 року.

У своїй доповіді перший заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Ємельяненко поінформував про стан виконання Комплексного плану заходів щодо профілактики правопорушень у Запорізькій області на 2011-2015 роки.

На сьогодні в області діє сім регіональних програм, спрямованих на покращання взаємодії органів виконавчої влади з правоохоронними органами з питань забезпечення законності та правопорядку, захисту прав і свобод громадян, безпеки дорожнього руху. Одне із ключових питань – поліпшення матеріально-технічної бази правоохоронних органів і судів. З цією метою у поточному році з обласного бюджету ГУМВС України в Запорізькій області виділено 2,6 млн. грн., прокуратурі області – 1,2 млн. грн., УСБУ в Запорізькій області – 250 тис. грн.

Про проблемні питання проведення опалювального сезону в 2012-2013 роках та підготовку інфраструктури регіону до несприятливих погодних умов поінформував заступник голови облдержадміністрації, відповідальний секретар Комітету з економічних реформ у Запорізькій області Петро Гончарук.

Завдяки теплій погоді масове опалення в області було розпочато 29 жовтня, саме тоді були запущені практично всі котельні.

Питання стабільного проходження опалювального сезону напряму пов’язані із розрахунками споживачів регіону за енергоносії. Станом на 30.10.2012 загальна заборгованість підприємств теплоенергетики області за спожитий природний газ становить 365 млн. грн.

Щодо готовності роботи підприємств паливно-енергетичного комплексу в несприятливих погодних умовах Петро Гончарук повідомив, що Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Дніпровська ГЕС, Запоріжжяобленерго, Запоріжгаз вже завершують підготовчі заходи та відпрацьовують плани реагування у разі імовірного виникнення аварійних ситуацій. Кожне з підприємств фактично наближається до 100% готовності до роботи в зимовий період.

Про готовність до роботи у зимовий період прозвітувала і Служба автомобільних доріг у Запорізькій області та Запорізька дирекція залізничних перевезень Придніпровської залізниці.

Про стан оплати праці в області та погашення заборгованості з виплати заробітної плати за 9 місяців 2012 року поінформував заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

На початок поточного року борги із заробітної плати становили 48,7 млн. грн., станом на 1 жовтня ця сума збільшилася на 24 % і складала                        60,6 млн. грн. Але натепер, ситуація суттєво покращилась, адже завдяки особистому втручанню керівника регіону Олександра Пеклушенка у вирішення проблемних питань державного сектору економіки вдалося значно скоротити заборгованість на ДП «Радіоприлад», а КП НВК «Іскра» – взагалі її ліквідувати.

За 9 місяці 2012 року середньомісячна заробітна плата в області збільшилась на 13,6 % і складала 2890 грн. Разом з тим, середня зарплата по країні сягає 2975 грн., що на 3 % вище середньо-обласного показника. Досить високий рівень заробітної плати в області забезпечили підприємства гірничо-металургійного комплексу, виробництва транспортних засобів та устаткування, виробництва і розподілення електроенергії, газу та води.

У той же час рівень заробітної плати нижчий, аніж середньогалузевий по Україні зафіксовано в сільському господарстві, будівництві, транспорті, торгівлі, у працівників фінансової діяльності.

Одним з основних шляхів підвищення офіційного рівня заробітної плати є виведення «з тіні» відносин у сфері зайнятості та оплати праці. Викликає стурбованість і режим неповного робочого часу, який іноді запроваджують керівники підприємств. Ситуацію ускладнює ще й те, що за формальними ознаками використання неповної зайнятості не є порушенням трудового законодавства.

Керівники територій, де зарплати традиційно нижчі за середньо-обласний показник отримали ряд зауважень від першого заступника голови обласної державної адміністрації Віктора Ємельяненко.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі