Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Якщо бажаєте побудувати своє успішне майбутнє – будьте доброзичливими»

13 листопада 2012 - 15:50

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко відвідав Запорізьку загальноосвітню школу І - ІІІ ступенів № 65 з метою ознайомитися ближче з життям учнів та педагогів, з’ясувати мікроклімат у колективі, оглянути матеріально-технічну базу. Вибір цього закладу для поїздки позв’язаний з тим, що в деяких ЗМІ з’явилася інформація про прояви неконтрольованої поведінки серед його учнів.

Разом із директором школи Світланою Чомовою Олександр Пеклушенко пройшов приміщеннями навчального закладу: оглянув комп’ютерний клас, спортивну залу, спальний корпус для наймолодших учнів. Укомплектованість останнього найбільше вразила керівника області. В кімнаті всього дві тумбочки на 18 дітей, а ліжка заміняють звичайні розкладушки. Як пояснила директор школи, спальну кімнату обладнали власними зусиллями, оскільки жодних коштів на ці цілі не було виділено.

- Це просто жах. Не розумію, куди дивиться керівництво міста. Неприпустимо, щоб у обласному центрі в нормальній школі діти перебували в таких умовах. Я такого не бачив навіть у сільських школах, - поділився враженнями очільник обласної виконавчої влади. Олександр Пеклушенко пообіцяв віднайти кошти для обладнання спальні для дітлахів сучасними меблями. Крім того, буде розглянута можливість заміни в школі вікон, дверей, проведення ремонту санвузлів.

Голова обласної державної адміністрації також поспілкувався з учнями старших класів, які, до речі, були налаштовані до останнього захищати  чесне ім’я та гідність рідної школи. Вони в один голос заявили, що бійки – це невід’ємна частина спілкування між дітьми в будь-якій школі і їхня не є виключенням. Однак про тоталізатор ніхто з них до публікації в газеті не чув.

- Запевняю вас, я не прихильник крайнощів. Однак з нашого боку було би безвідповідально проігнорувати такий сигнал. Ця інформація  буде детально перевірена і ми обов’язково з’ясуємо, що тут мало місце, а що ні, - висловив позицію керівник регіону.

Разом з тим, Олександр Пеклушенко висловив занепокоєння високим рівнем агресивності серед сучасної молоді. Він поділився з підлітками своїм життєвим досвідом та висловив переконання, що досягти найважливіших цілей, отримати перспективну роботу допомагає не агресія, а доброзичливість: «Сучасну цивілізовану європейську людину відрізняє від нас доброзичливість та коректність у відношенні до інших. На даному етапі розвитку суспільства агресія – це ознака минулого сторіччя. Якщо ви дійсно бажаєте побудувати для себе успішне майбутнє – будьте доброзичливими».

На прощання з учнями та педагогічним колективом школи Олександр Пеклушенко подарував їм сучасний комп’ютерний клас.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі