Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міст через Старий Дніпро – черговий важливий етап будівництва запорізьких мостових переходів

13 листопада 2012 - 13:17

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав будівельний майданчик мостових переходів через р. Дніпро в Запоріжжі. Очільник області ознайомився з ходом робіт на першій та другій спорудах будівництва. Це транспортна розв’язка та частина моста, що об’єднує Хортицький район та о. Хортиця.

Як повідомив перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадій Тимченко, роботи на цих спорудах наближаються до завершення.

- На цих спорудах тривають роботи з монтажу відкосів монолітним бетоном та облаштування тротуару. Наступний етап – встановлення огорожі та освітлення. Завершується укладання дорожнього полотна, наноситься розмітка. До кінця місяця роботи на  спорудах будуть завершені повністю, - запевнив Геннадій Тимченко.

За його словами,  високий темп робіт утримується майже на всіх об’єктах будівництва. Сьогодні мостобудівники впритул наблизилися до зведення основного моста через Старий Дніпро.

Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, саме цей об’єкт найближчим часом буде серцем усього будівництва. Щоб не знижувати темпи та ввійти у наступний рік без затримки робіт, необхідно додаткове фінансування.

- Сьогодні роботи на мостах йдуть згідно графіків, навіть з випередженням. Необхідні суми в розмірі 770 млн. грн.. майже повністю освоєні. Моє завдання на цей період - домогтися в Києві виділення додаткового фінансування. Це 200-250 млн. грн.., які дозволять нам увійти в новий рік та активізувати роботи на четвертій споруді. Це буде грандіозне будівництво. Працювати будуть дві бурові установки, козловий кран. Це буде серце будівництва на найближчий період, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Саме виділення додаткового фінансування на будівництво запорізьких мостів буде основним питанням, яке вже  наступного тижня має намір вирішити в Уряді голова облдержадміністрації.

Відповідаючи на запитання журналістів, Олександр Пеклушенко прокоментував ситуацію щодо заборгованості деяким працівникам, задіяним на будівництві мостів.

- Загалом на будівництві задіяні біля трьох тисяч працівників,  78 підрядних організацій. Серед підрядників, на жаль, виявилися люди безвідповідальні. Вони отримали фінансування, але не виплатили зарплатню своїм п’яти співробітникам. Тому я  попросив би журналістів бути об’єктивними та не ретранслювати цю ситуацію на всі три тисячі осіб. Основна маса робітників працюють, отримують зарплатню. Працювати в таких умовах без зарплатні ніхто не буде. Тому ми вирішимо проблему   з цією недобросовісною організацією, - зазначив голова облдержадміністрації.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі