Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

26 вересня 2012 - 13:45

Проведено спільне засідання колегії облдержадміністрації,  Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади  та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області

Відбулося спільне засіданні колегії облдержадміністрації, Запорізької регіональної ради з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування та Комітету з економічних реформ у Запорізькій області на якому серед розглянутих питань – питання про готовність об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років, початок та проходження опалювального сезону 2012/2013 року в містах та селищах області; про стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу в Запорізькій області; про стан надання медичної допомоги населенню області в сучасних умовах.

У своїй доповіді заступник голови обласної державної адміністрації, відповідальний секретар Комітету з економічних реформ у Запорізькій області Петро Гончарук поінформував, що 99 % об’єктів теплопостачання Запорізької області готові до початку опалювального сезону. Завершуються роботи до постачання тепла на котельнях міста Запоріжжя, Великобілозерського та Василівського районів. До 1 жовтня мають бути завершені всі підготовчі роботи до опалювального сезону на об’єктах соціальної сфери, і до 10 жовтня – на житлово-комунальних об’єктах. З початком та ходом опалювального сезону моніторинг ситуації в регіоні облдержадміністрація буде здійснювати в щоденному режимі.

Одним з проблемних питань у підготовці до опалювального сезону залишається заборгованість населення за житлово-комунальні послуги та підприємств теплопостачання за спожитий газ.

Серед питань, що потребують особливої уваги під час підготовки до роботи в зимових умовах, також забезпечення територій необхідною снігоприбиральною технікою, паливом та сумішшю проти ожеледиці.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко акцентував увагу керівників територій на необхідності чіткої організації опалювального сезону перш за все на об’єктах соціального напрямку – в лікарнях, школах, дитячих садках.

Про стан та перспективи розвитку агропромислового комплексу в Запорізькій області доповів начальник Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимир Тарасов.

За оперативними даними зернові зібрані з площі 707 тис. га, що складає 97% до плану. Намолочено 1,1 млн. зерна при врожайності 16 ц/га. Наразі триває збирання пізніх зернових та технічних культур.

Нині для запорізьких аграріїв основним завданням є проведення посіву озимих культур у оптимальні строки та на високому технологічному рівні.

Одне з основних завдань сільськогосподарського комплексу – забезпечення продовольчої безпеки регіону. Для того, щоб збільшити виробництво продукції рослинництва, необхідно перейти до вирощування сільгоспкультур на основі сучасних технологій, забезпечити впровадження нових сортів та гібридів з високим потенціалом урожайності та використання інтегрованої системи захисту рослин.

У колі пріоритетів – розвиток овочівництва та виноградарства, а також їх переробка та зберігання. Для впровадження та подальшого розвитку цих напрямків ГУ агропромислового розвитку ОДА планує розробити спеціальну програму.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Шишка проінформував присутніх про матеріально-технічного забезпечення лікувальних установ Запорізької області, у т. ч. про надходження високовартісного медичного обладнання на загальну суму 1,8 млн. грн. Крім того, в 2012 році за рахунок коштів державного бюджету області виділено субвенції на загальну суму 133 млн. грн., частина яких спрямована на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я.

Олександр Пеклушенко наголосив, що основне завдання – обладнати в лікарнях якісні лабораторії, щоб пацієнти не були змушені йти в приватні кабінети та платити за дослідження втридорога.

Зі структурою закладів охорони здоров’я, яка формується в регіоні, членів колегії та Комітету ознайомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Андрій Запорожченко.

Наразі в 10 районах області в структурі центральних районних лікарень створено центри первинної медико-санітарної допомоги. Ще в 9 районах розроблено перспективні програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Крім того, з початку року на території регіону почали працювати 20 закладів загальної практики сімейної медицини. Тож наразі понад 30% населення області отримує медичну допомогу саме в сімейних лікарів.

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі