Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Квартири та цінні подарунки - для запорізьких паралімпійців

27 вересня 2012 - 14:11

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з учасниками ХІV Паралімпійських ігор у Лондоні.

Цього року в Параліпмійських іграх взяли участь 150 українських спортсменів, які завоювали 84 медалі: 32 золоіх, 24 срібні, 28 бронзових. Запорізька команда була представлена 8 спортсменами, які вибороли для країни 7 медалей.

-  Почесне четверте загальнокомандне місце на цих престижних змаганнях красномовно свідчить про  високий рівень вашої підготовки. Результати нашої команди здивували всю світову спільноту. Ви ще раз довели, що в Україні та на запорізькій землі живуть справжні борці та непересічні особистості, - звернувся до паралімпійців голова ОДА Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону відзначив, що в цих медалях є заслуга тренерів та батьків спортсменів, які підтримували та наставляли їх на всьому шляху до перемоги.

Спілкуючись з хлопцями та дівчатами, Олександр Пеклушенко запропонував їм відвідати запорізькі навчальні заклади і поділитися своєю стійкістю та позитивним настроєм з молодими людьми: «Наша молодь не цінує та не розуміє цінності подарованого їм життя. Я глибоко переконаний у тому, що інвалід – це людина, яка зловживає алкоголем, споживає наркотики та має проблеми з оточуючим  світом і сама з собою. Ви до таких людей в жодному разі не відноситесь. Із вас, з вашої стійкості, життєвої позиції необхідно брати приклад усім нам».

Очільник регіону вручив подарункові сертифікати на квартиру золотим призерам ХІV Паралімпійських ігор – Олексію Федині, Марії Помазан та Вікторії Савцовій. Інші спортсмени, їх тренери-викладачі також отримали  нагороди та цінні подарунки від голови обласної державної адміністрації.

Вручаючи сертифікати та подарунки, Олександр Пеклушенко зізнався, що за своє життя вручив багато різних нагород, однак сьогодні як ніколи відчуття радості та гордості переповнює його серце.

- Ви вже є героями Запорізької області. Ваші імена назавжди вписані в історію нашого краю, України та Паралімпійських ігор, - наголосив керівник обласної виконавчої влади.

Користуючись нагодою, спортсмени та тренери подякували Олександру Пеклушенку за небайдужість та високу оцінку їхніх досягнень. Разом з тим, вони звернулися до посадовця з наболілою проблемою – в області до цих пір немає поля для метання дисків. Голова облдержадміністрації пообіцяв посприяти вирішенню цього питання в найкоротші строки.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни