Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

99% об’єктів теплопостачання області готові до початку опалювального сезону

26 вересня 2012 - 14:38

99% об’єктів теплопостачання   області готові до початку опалювального сезону

Відбулося засідання колегії облдержадміністрації, на якому  розглянуто низку актуальних питань життєдіяльності регіону на поточний період.

Серед них - підготовка житлово-комунального господарства  області до роботи в осінньо-зимовий період 2012- 2013 років, про хід якої  поінформував заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

За даними  посадовця,  99% об’єктів теплопостачання Запорізької області готові до початку опалювального сезону. Завершуються роботи до постачання тепла на котельнях міста Запоріжжя, Великобілозерського та Василівського районів. Як наголосив Петро Гончарук, до 1 жовтня  мають бути завершені всі підготовчі роботи до  опалювального сезону на об’єктах соціальної сфери, і до 10 жовтня - на житлово-комунальних об’єктах. З початком та ходом опалювального сезону моніторинг ситуації в регіоні  облдержадміністрація буде здійснювати в щоденному режимі.

- Кожен день, двічі на добу території мають   надавати звіт про те, як проходить опалювальний сезон у районах області. Ми розробили просту форму звітності для диспетчерських служб, яка надасть нам можливість контролювати процес та оперативно реагувати на проблемні питання, - зазначив заступник облдержадміністрації Петро Гончарук.

Одним з проблемних питань у підготовці до опалювального сезону залишається заборгованість населення за житлово-комунальні послуги та підприємств теплопостачання за спожитий газ.

Рівень сплати населенням послуг ЖКГ за  поточний період зріс майже до 104%, але залишаються борги минулих років. Загальна сума заборгованості населення за житлово-комунальні послуги  складає 628 млн. грн.. Підприємств теплоенергетики області заборгували за використаний газ  370 млн. грн.. Серед найбільших боржників - підприємства теплоенергетики міст Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь та Токмак.

Серед питань, що потребують особливої уваги під час підготовки до роботи в зимових умовах, також забезпечення територій необхідною снігоприбиральною технікою, паливом та сумішшю проти ожеледиці.

- До 1 жовтня території мають укласти договори з відповідними службами та підприємствами на техніку, паливні   та посипальні матеріали. Рівень укладання таких договорів на даний момент незадовільний. Лише половина територій виконали це завдання, - повідомив Петро Гончарук.

До керівників районів, щякі не уклали   договори, з жорсткою вимогою активізувати роботу звернувся голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Бердянський, Василівський, Куйбишевський, Новомиколаївський райони - це були найбільш проблемні території минулої зими. Входити в зиму «на темну», як це було торік, нікому не дозволено, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації акцентував увагу керівників територій на необхідності чіткої організації опалювального сезону перш за все на об’єктах соціального напрямку – в лікарнях, школах, дитячих садках.

Під час розгляду  питання про підготовку області до осінньо-зимового періоду  в черговий раз торкнулися теми збереження енергоресурсів. Як розповів  Петро Гончарук, облдержадміністрацією розроблені енергетичні паспорти, які дозволять чітко контролювати споживання енергоносіїв по кожному бюджетному об’єкту та забезпечувати їх економне споживання. На належній організації цієї роботи і не лише по енергоресурсах, але й по інших ресурсах, які споживають бюджетні установи, наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Ця робота організована не належним чином і потребує більшої уваги та активізації,  вважає очільник області.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни